Συνταγές
1
Δημοσιεύσεις
1
Χρήστες
0
Reactions
333
Θεάσεις
Topic starter
Οι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου είναι μια ελαφριά και νόστιμη επιλογή, ιδανική για μεζέ ή συνοδευτικό πιάτο.
Υλικά:
- 3 μεγάλα κολοκυθάκια
- 1 καρότο (προαιρετικά)
- 1 ντομάτα (προαιρετικά)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο χρειαστεί)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Τρίψε τα κολοκυθάκια και το καρότο στον τρίφτη και τοποθέτησέ τα σε σουρωτήρι. Πασπάλισε με λίγο αλάτι και άφησέ τα για 20-30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Στύψε τα πολύ καλά με τα χέρια ή με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
-
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε τα στραγγισμένα λαχανικά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τη φέτα.
- Πρόσθεσε το αυγό, το μοσχοκάρυδο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακάτεψε καλά.
- Σιγά-σιγά πρόσθεσε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να πάρεις ένα μείγμα που να πλάθεται εύκολα αλλά να μην είναι πολύ σφιχτό.
-
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις πάνω-κάτω).
- Στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Πλάσε μικρούς κεφτέδες ή σχημάτισε μπιφτεκάκια και τοποθέτησέ τα στο ταψί. Ράντισε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
-
- Ψήσε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από κάτω.
- Γύρισε τους κολοκυθοκεφτέδες και ψήσε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Συνοδεύονται εξαιρετικά με μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή τζατζίκι. Εναλλακτικά, σερβίρετέ τους με φέτα και ντομάτα για πιο παραδοσιακή γεύση.
This topic was modified πριν από 2 μήνες 2 φορές by Konstantinos Moschoutis
Δημοσιεύτηκε : 21 Νοεμβρίου, 2024 6:08 πμ