Να σας κεράσω ένα δροσερό γλυκάκι με φράουλες?
Υλικά
1 πακέτο σαβαγιάρ για την βάση
2 φακελάκια Άνθος στιγμής με γεύση μπισκότο
700γρ.κρυο γάλα αμυγδάλου
400γρ φράουλες
150 γρ.ζάχαρι
Ξύσμα λεμονιού
1 Χυμό λεμονιού
100ml νερό
(100ml νερό
1,5 κτ.σπ.καστερ πάουντερ )
Τοποθετούμε τα μπισκότα μας στην βάση ενός μακρόστενου σκεύους.
Χτυπάμε το γάλα με τα 2 φακελάκια Άνθος
Μόλις πήξει το στρώνουμε πάνω στα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Σε 1 κατσαρολάκι βάζουμε τις πλυμένες φράουλες την ζάχαρη το ξύσμα και τα 100ml.νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Προσοχή εάν η φωτιά είναι δυνατή θα δημιουργήσει στην επιφάνεια πολύ αφρό.
Όσο πιο χαμηλή φωτιά τόσο λιγότερο αφρός δημιουργήτε.
Τον αφρό τον μαζεύουμε και τον πετάμε.
Μόλις μαλακώσουν οι φράουλες τις πιέζουμε να λιώσουν.. διαλύουμε στα 100 γρ.νερό το Κάστερ πάουντερ και το ρίχνουμε μέσα στις φράουλες ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και την στρώνουμε πάνω στην κρέμα .. Διακοσμούμε με φράουλες κομμένες.. αφήνουμε 2 με 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά ..
Καλή μας απόλαυση