Συνταγές

Ζουμερό κέικ με μπανάνα ροδάκινο

Written by Greek-Visions

Φτιάχνουμε γρήγορα και εύκολα ζουμερό κέικ με μπανάνα ροδάκινο πεντανόστιμο και μυρωδάτο για μικρούς αλλά και για μεγάλους που θα τους ξετραλάνει όλους.

Για να φτιάξουμε ζουμερό κέικ με μπανάνα ροδάκινο θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

Υλικά:

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 2 ώριμα ροδάκινα
  • 150 γρ. ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι και 1 κ. γλυκού σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • 5 κ.σ. βρώμη
  • λίγα καρύδια ψιλοκομμένα ή όποιο άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Σοτάρουμε για 5 – 10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία. Με ένα πιρούνι σπάμε τις μπανάνες σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε καλά.

Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, σπάμε εκεί μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά ώστε να μην πολτοποιηθούν τελείως οι μπανάνες.

Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει τα στερεά μας. Το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, τα καρύδια και τη βρώμη.

Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών.

Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ. Από πάνω ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσει η επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με μια ώρα.

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι να δούμε αν έχει ψηθεί και σβήνουμε το φούρνο.

Προσέχουμε να μην παραψήσουμε το κέικ με αποτέλεσμα να στεγνώσει καθώς θέλουμε να παραμείνει ζουμερό.

Αφαιρούμε τη φόρμα από το φούρνο αφήνοντας την για μερικά λεπτά και προσεκτικά με ένα μαχαίρι περνάμε περιμετρικά το κέικ μας ώστε να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.

Ξεφορμάρουμε το κέικ μας σε μια πιατέλα και ρίχνουμε την άχνη.

Το καλύτερο φυσικά είναι να χρησιμοποιήσουμε την ειδική φόρμα με αποσπώμενη βάση ώστε να πετύχουμε τέλειο ξεφορμάρισμα.

Τέλειο ζουμερό και με υπέροχα αρώματα το κέικ μας μπορούμε να το απολαύσουμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Στο πρωινό, σαν σνάκ, με το καφέ μας.

Leave a Comment