Το σπανακόρυζο είναι γνωστό ελληνικό φαγητό. Πολύ γευστικό και υγιεινό γιατί περιέχει πιο πολύ σπανάκι και λίγο ρύζι ,ντομάτα και λαχανικά. Ας ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.
- Prep Time15 min
- Cook Time30 min
- Total Time45 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για το σπανακόρυζο κοκκινιστό:
- 1 κιλό σπανάκι (700γρ καθαρισμένο χωρίς τα κοτσάνια του), πλυμένο και χοντροκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα πλυμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
- 1 φλυτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1/4 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια
- 1/4 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε κομματάκια
- 1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
- Άνηθος ψιλοκομμένος (1/2 ματσάκι)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 λεμόνι για το σερβίρισμα προαιρετικό
Εκτέλεση συνταγής σπανακόρυζου κοκκινιστού:
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας όπως αναφέρονται.
Σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει να κάψει, ρίχνουμε το λάδι και αμέσως το κρεμμύδι να ξανθίνει.
Προσθέτουμε τις ντοματούλες,τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, το χυμό ντομάτας και το ρύζι. Αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το ψιλοκομμένο άνηθο.
Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία το σπανακόρυζο γύρω στα 25 λεπτά.
Το φαγητό είναι έτοιμο, κλείνουμε την εστία ακόμα και αν υπάρχουν αρκετά υγρά μέσα στη κατσαρόλα .Σύντομα θα τα απορροφήσει το ρύζι και το σπανακόρυζο θα έχει χυλώσει.
Αποσύρουμε από την εστία.Ανακινούμε τη κατσαρόλα. Αφήνουμε σκεπασμένο το σκεύος.
Υγιεινή συνταγή για σπανακόρυζο κοκκινιστό της κυρίας Αριστέας
Το σπανακόρυζο μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό ή κρύο.
Συνδυάζουμε πάντα με φέτα. Καλή μας απόλαυση!
Μπορούμε να ρίξουμε λίγες σταγόνες λεμονιού στο πιάτο μας.Δίνει άλλη γεύση.
Το σπανακόρυζο τρώγεται και λεμονάτο αντί κοκκινιστό.
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.