fbpx
Συνταγές

Υγιεινές ψητές πιπεριές στο φούρνο της κυρίας Αριστέας

 Οι υγιεινές ψητές πιπεριές στο φούρνο (Φλωρίνης και οι πράσινες (κέρατα) ), είναι πράγματι ένα σούπερ ορεκτικό και πολύ υγιεινό, αφού δεν τηγανίζονται. Όταν ψηθούν βάζουμε λίγο λάδι και αλάτι που τονίζουν τη γεύση τους. Πολύ λίγο ξύδι αν κάποιου του αρέσει δίνει το δικό του άρωμα .Ας δούμε μαζί πως τις έφτιαξα!

  • Prep Time10 min
  • Cook Time45 min
  • Total Time55 min
  • Cuisine
    • Greek
  • Course
    • Appetizer
    • Breakfast
    • Dessert
    • Main Course
    • Salad

Υλικά για τις υγιεινές ψητές πιπεριές στο φούρνο:

  • 5 -6 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
  • 5-6 πιπεριές πράσινες κέρατα
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές
  • Ξίδι της αρεσκείας σας 1-2 κουταλιές
  • Αλάτι

Εκτέλεση: Υγιεινές ψητές πιπεριές στο φούρνο της κυρίας Αριστέας:

1

Πλένουμε καλά τις πιπεριές.

2

Υπολογίζουμε τη ποσότητα τους πόσες χωράνε στο ταψί για να μη τις στριμώξουμε , για να ψηθούν ομοιόμορφα.

3

Βάζουμε τις πιπεριές χωρίς να τις κόψουμε ,στο φούρνο.

4

Αφήνουμε να ψηθούν στους 200 βαθμούς C 45 λεπτά περίπου ,τις γυρίζουμε στο μισό χρόνο.

5

Είναι έτοιμες όταν αρχίσουν να έχουν φουσκάλες και να αρχίσουν να σκουραίνουν.

6

Με μια σπάτουλα με γραμμές η τρύπες τις στραγγίζουμε.

7

Τις βάζουμε σε ένα αεροστεγές μπολ για 10 λεπτά και τις σκεπάζουμε, να ιδρώσουν.

8

Με αυτό το τρόπο τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα.

9

Αφαιρούμε το κοτσάνι ,τα σπόρια και τις φλούδες.

10

Τις τοποθετούμε σε ένα δοχείο που να παραμείνουν καλά να μη διπλώσουν!

11

Τις αλατίζουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι που επιθυμούμε. Σ αυτή τη συνταγή έβαλα 1 κουταλιά μηλόξιδο που μου αρέσει πολύ.

12

Τοποθετούμε το δοχείο στο ψυγείο, για 1 ώρα περίπου να ενσωματωθούν τα υγρά με τις πιπεριές!

13

Σε λίγη ώρα είναι έτοιμες,για να απολαύσουμε το πιο νόστιμο ορεκτικό μας!

 Με τι θα το συνοδεύετε το αφήνω σε σας. Ακόμα και με μια φέτα φρέσκο ψωμί και λίγη τυρί φέτα τριμμένη από πάνω,είναι ονειρεμένο ορεκτικό!

  • Οικιακή Μαγείρισσα

    Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.

Leave a Comment