Μια λαχταριστή τυρόπιτα φτιαγμένη με φρέσκο φύλλο κρούστας ( ή ότι άλλο φύλλο επιλέξετε) και πλούσια γέμιση από θρυμματισμένη φέτα.
Η τυρόπιτα είναι τραγανή εξωτερικά και αφράτη στο εσωτερικό, με την αλμυρή γεύση της φέτας να κυριαρχεί.
Κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση, ιδανική για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό ή βραδινό.
Συνδυάζεται τέλεια με ένα ποτήρι δροσερό κρασί ή ζεστό τσάι.
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να φτιάξει ο καθένας, ακόμα και οι αρχάριοι στην κουζίνα.
Η τυρόπιτα είναι ένα αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!
Μην διστάσετε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και να απολαύσετε μια πεντανόστιμη τυρόπιτα σπιτικής φροντίδας!
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450-500 γραμμάρια προτείνουμε αυτό εδώ)
- 500 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 2 αυγά
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 100 ml νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε τη φέτα. Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί.
- Βάζουμε ένα φύλλο κρούστας στο ταψί και το λαδώνουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με 4-5 φύλλα.
- Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα.
- Καλύπτουμε την τυρόπιτα με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας κάθε φύλλο.
- Χαράζουμε την τυρόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια.
- Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι (προαιρετικά).
- Ψήνουμε την τυρόπιτα για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Αφήνουμε την τυρόπιτα να χλιαρύνει πριν την κόψουμε και την σερβίρουμε.
Συμβουλές:
- Μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση και άλλα υλικά, όπως ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο, πράσο ή κρεμμύδι.
- Αν θέλουμε η τυρόπιτα να είναι πιο τραγανή, μπορούμε να ψεκάσουμε τα φύλλα με λίγο νερό πριν τα λαδώσουμε.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα με άλλο τυρί, όπως κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή ανθότυρο.
Καλή όρεξη!