Φτιάχνουμε γρήγορα και εύκολα τούρτα σοκολάτα με κρέμα γκανάς σοκολάτας. Γλυκός πειρασμός για τους λάτρεις της σοκολάτας που δεν μπορείτε να αντισταθείτε.
Για να φτιάξουμε τούρτα σοκολάτα με κρέμα γκανάς σοκολάτας θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Υλικά για το παντεσπάνι:
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 αυγά
- 1/2 με 1 κούπα ζάχαρη αναλόγως πόσο γλυκό το θέλετε
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ. κακάο
Υλικά για την κρέμα γκανάς:
- 4 κουβερτούρες υγείας ή 2 υγείας και 2 γάλακτος ή ότι άλλη προτιμάτε
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
Υλικά για κρέμα σοκολάτας:
- 1 κουτί εβαπορέ
- 1 κουτί νερό (από το εβαπορέ για να αραιώσουμε το γάλα μας)
- 1-2 βανίλιες
- 6 κ.σ. νισεστέ
- 3-4 κ.σ. κακάο
Υλικά για το σιρόπι:
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- βανίλια και φλούδα πορτοκαλιού προαιρετικά
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι ως εξής:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια πάρα πολύ καλά ώστε να γίνουν μια αφράτη μάζα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι 2 φορές μαζί με το κακάο και μόλις είναι έτοιμο το μίγμα με το αυγό και τη ζάχαρη ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το κακάο ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουρλα ή μαρίζ ώστε να μην “πέσει” το μίγμα.
Αδειάζουμε σε στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30-40 εκ. αφού έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Ιδανική φόρμα είναι αυτή με την αποσπώμενη βάση.
Ψήνουμε το παντεσπάνι μας σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180ο για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
Ξεφορμάρουμε και με ένα μαχαίρι κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι στα δύο.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βράζοντας τα υλικά μας για 10 λεπτά.
Για την κρέμα σοκολάτα, βάζουμε το γάλα και το νερό σε μια κατσαρόλα αφού κρατήσουμε 1/2 κούπα. Στο γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το νισεστέ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να διαλυθεί τελείως.
Στην κατσαρόλα με το γάλα προσθέτουμε το κακάο και μόλις κάψει, πριν αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε το μίγμα του νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από την εστία και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε και την κρέμα γκανάς ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, Μόλις ζεσταθεί αρκετά χωρίς να βράσει αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τις κουβερτούρες.
Αφήνουμε 2 με 3 λεπτά να μαλακώσουν και ανακατεύουμε με μαρίζ να ενσωματωθούν κρέμα και σοκολάτα. Περιμένουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει περίπου 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε την τούρτα σοκολάτα με κρέμα γκανάς σοκολάτας ως εξής:
Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε βάση τούρτας ή σε δίσκο και ρίχνουμε σιρόπι να πάει παντού σε όλη την επιφάνεια.
Στρώνουμε την κρέμα σοκολάτα και τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι. Ρίχνουμε σιρόπι και σε αυτό το κομμάτι, στρώνουμε τα 3/4 από την κρέμα γκανάς σε όλη την επιφάνεια αλλά και τα πλαινά της τούρτας μας.
Διακόσμηση:
Την υπόλοιπη γκανάς σοκολάτας την τοποθετούμε σε κορνέ και κάνουμε την διακόσμηση δημιουργώντας ροζέτες ή γραμμές πάνω στην τούρτας.
Αν θέλουμε προσθέτουμε κεράσια μαρασκίνο σε κάθε ροζέτα ή ξηρούς καρπούς, τριμμένο μπισκότο ή μπορούμε ακόμα να προμηθευτούμε διάφορα διακοσμητικά για να την στολίσουμε.