fbpx
Συνταγές

Tagliolini με μανιτάρια porcini

Τα πορτσινι θα είναι με σκόρδο και μαϊντανό στο tagliolini με μανιτάρια porcini που θα φτιάξουμε οπότε θα είναι σαν του κύριου Έκτορα. Ο βραβευμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι μας έφερε στην Ελλάδα τις καταπληκτικές συνταγές που έμαθε. Βάση τον τρόπο που την έκανε εμείς θα φτιάξουμε μια δική μας παραλλαγή.

Τα υλικά για το tagliolini με μανιτάρια porcini

  • μισό κιλό tagliolini
  • 1 σκόρδο
  • μισό κιλό μανιτάρια porcini φρέσκα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λάδι
  • παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εμείς βάζουμε παραπάνω ποσότητα κατά 100 γραμμάρια για να φτιάξουμε παραπάνω μερίδα και όχι μόνο. Πάρτε μια κατσαρόλα και βάλτε αλατισμένο νερό, στην συνέχεια βάλτε την στο μάτι για να φτιάξουμε τα tagliolini μας. Όταν μετά από μισή ώρα περίπου έχουν γίνει στραγγίξτε τα και καθώς το κάνετε αυτό κρατήστε ένα μπολ με λίγο αλατισμένο νερό. Αφήστε τα tagliolini μέσα στην κατσαρόλα με κλεισμένο το καπάκι και το μάτι σε πολύ χαμιλή σκάλα ίσα ίσα να διατηρηθούν ζεστά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε το λάδι και το σκόρδο κομμένο με το μαχαίρι σας. Συστήνουμε το ελαιόλαδο για αυτή την συνταγή και στην συνέχεια μετά από πέντε λεπτά ξεπλύνετε τα μανιτάρια σας κόψτε τα σε λωρίδες και βάλτε τα και αυτά στην κατσαρόλα. Μετά από 10 λεπτά κλείστε το μάτι που είχαμε στην χαμιλή φωτιά και ρίξτε τα tagliolini στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι την παρμεζάνα και τον μαιντανό ανακατέψτε και προσθέστε και το νερό από τα tagliolini που κρατήσατε.

Έχετε τον νου σας

Έχετε τον νου σας να μην προσθέσετε πολύ νερό και να έχετε ανακατέψει καλά μέχρι το δέσιμο όλων όσων ρίξαμε στην κατσαρόλα. Μετά από δέκα λεπτά λογικά θα είναι έτοιμα τα tagliolini με μανιτάρια porcini που φτιάξαμε. Δύο λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι εμείς ρίχνουμε και ρίγανη και ανακατεύουμε λίγο. Όχι πάρα πολύ γιατί θα χαλάσει η γεύση της συνταγής μας. Ο κύριος Έκτορας έχει δείξει αυτή την συνταγή αρκετές φορές σε εκπομπές μαγειρικής.

Αν και εμείς έτυχε να την φτιάξουμε τυχαία στην κουζίνα μας κατόπιν διάφορων δοκιμών. Σας ευχόμαστε καλή όρεξη, και που ξέρετε μπορεί με τις ώρες που ασχολείστε στην κουζίνα να φτιάξετε κάτι που είναι φημισμένο στους επαγγελματικούς χώρους. Και να το κάνετε γιατί όχι και καλύτερο αλλάζοντας την ζωή σας πετυχαίνοντας το όνειρο πολλών ανθρώπων.

Μανιτάρια porcini του Μποτρίνι

Πέρα από τις εκπομπές που τον έχουμε δει να φτιάχνει ανάλογες συνταγές για μανιτάρια θα βρείτε και στην επίσημη σελίδα του. Η σελίδα του είναι το botrini.gr όπου θα βρείτε αρκετές αν όχι όλες τις συνταγές που έχει φτιάξει στην Ελληνική τηλεόραση. Ελπίζουμε στο μέλλον να δημοσιεύσει περισσότερες συνταγές για να τις απολαύσουμε. Ο τρόπος που μαγειρεύει διόρθωσε πολλούς λανθασμένους μάγειρες να πάρουν μπρος. Και άλλους να παρατήσουν το επάγγελμα γιατί στην ουσία δεν το θέλανε από την αρχή. Στο Youtube υπάρχουν πολλές τέτοιες στιγμές που προκαλούν και γέλιο.

 

  • Τι είναι τα οράματα;

    Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Leave a Comment