Συνταγές

Τα νόστιμα και σπιτικά σουβλάκια της Κυρίας Αριστέας

Καλημέρα σας! Ξεκινάμε τη βδομάδα με μια έκπληξη για όλους!

Τα νόστιμα, σπιτικά σουβλάκια της Κυρίας Αριστέας,

Υλικά για τα μπιφτέκια:

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη ή δύο φέτες ψωμί βρεγμένες και τριμμένες
  • χωρίς τη κόρα.
  • Ρίγανη
  • μαϊντανός ξερός,(1/2κουταλακι θυμάρι ξερό αν έχετε προαιρετικά)
  • Αλάτι πιπέρι
  • Ελαιόλαδο λίγο

Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν. Κατόπιν πλάθουμε τα μπιφτέκια ,τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς αντιστάσεις ή 180 αερόθερμο στη κάτω θέση του φούρνου.

Τζατζίκι το μερακλίδικο μου:

  • 500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • Μισό ενός μεγάλου αγγουριού
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 κουταλάκι άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ρίγανη ξερή
  • 2,3 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο δυνατό το τρώμε)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Βάζουμε το γιαούρτι στο μπολ
Τρίβουμε το αγγούρι και το στύβουμε με το χέρι μας να φύγουν τα υγρά. Το βάζουμε στο γιαούρτι καθώς και το τριμμένο στο τρίφτη καρότο .Σε πιεστή σκόρδου ή τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη και πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πατάμε με το κουτάλι να πολτοποιηθούν μαζί για να μαλακώσει το σκόρδο. Τέλος τα μυρωδικά μας άνηθο και το πιπέρι.Ελαιόλαδο.(2κουταλιες). Ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν τα υλικά και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Υλικά για το σουβλάκι

  • 1 ντομάτα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 φύλλα μαρουλιού ( οποία ποικιλία τρώτε)
  • Κόβουμε σε φέτες λεπτές τη ντομάτα και το κρεμμύδι κ ψιλοκόβουμε το μαρούλι.
  • Πατάτες
  • Πίτες σταρένιες φρέσκες για σουβλάκια

Σε αυτό το σημείο αφού καθαρίσαμε τις πατάτες τις τηγανίζουμε.Μόλις βγουν τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το λάδι.Τις αλατίζουμε .Τις διατηρούμε για λίγο σε σκεύος ζεστές.

Τοποθετούμε τις πίτες σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο, με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 5 λεπτά Δε χρειάζεται περισσότερο γιατί ο φούρνος είναι ήδη καυτός από τα μπιφτέκια που ψήσαμε! Κλείνουμε το φούρνο τις γυρίζουμε και τις αφήνουμε για λίγο μέχρι να τα έχουμε όλα έτοιμα.

Υλικά για το σουβλάκι:

  • 1ντοματα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 φύλλα μαρουλιού ( οποία ποικιλία τρώτε)
    Κόβουμε σε φέτες λεπτές τη ντομάτα και το κρεμμύδι κ ψιλοκόβουμε το μαρούλι.

Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο.
Απλώνουμε τις πίτες στα πιάτα και τοποθετούμε 1 ή 2 μπιφτέκια σε κάθε πίτα ,συνεχίζουμε με δύο κουταλιές τζατζίκι ,μαρούλι κρεμμύδι,ντομάτα ,λίγη ρίγανη από πάνω, πατατούλες και έτοιμο το σουβλάκι μας και το τυλίγουμε με μικρό κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού.
Δεν υπάρχει πιο νόστιμο από το σπιτικό!!! Καλή μας όρεξη!!!

About the author

Αριστέα Βάκρινα

Leave a Comment