Συνταγές

Τα αγαπημένα γεμιστά της κυρίας Αριστέας

Με μεγάλη μου χαρά θα μοιραστώ αυτή τη συνταγή μαζί σας,τα αγαπημένο μου φαγητό, τα γεμιστά μου! Σας γράφω τι χρησιμοποιώ εγώ ,μπορείτε όμως να τα αντικαταστήσετε με ότι εσείς θέλετε.

Υλικά (12τεμ):

  • 6 μέτριες ντομάτες
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης κέρατα
  • 400 γρ ρύζι Καρολίνα (το πλένουμε μια φορά και το σουρώνουμε)
  • 1 μέτριο κολοκύθι τριμμένο
  • 1 μέτριο καρότο τριμμένο
  • 2 μεγάλα άσπρα κρεμμύδια τριμμένα ( αν επιλέξετε τα σκουρόχρωμα όταν τα τρίψετε να τα ξεπλύνετε με νερό να φύγει η έντονη γεύση του, για να μην επηρεαστεί η γεύση όλης της γέμισης)
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ξερό
  • 1/2κουταλια δυόσμο ξερό
  • 1/2κουταλια βασιλικό ξερό ή φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα αν επιθυμείτε. Χρησιμοποιώ ξερά που τα φτιάχνω μόνη μου και έχουν έντονο άρωμα και χρώμα.
  • Αλάτι και πιπέρι στην επιλογή σας
  • 4 ντομάτες ώριμες τριμμένες όση θέλετε για τη γέμιση και το υπόλοιπο στο ταψί.
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας λίγο για τη γέμιση και το υπόλοιπο στο ταψί.
  • Ελαιόλαδο 1/2 κούπα για τη γέμιση και 1-1 1/2 όσο χρησιμοποιείτε για τα γεμιστά ( Το ρίχνω στο τελευταίο μισάωρο πριν κλείσω το φούρνο,μένει το άρωμα του, αλλά η επιλογή δική σας)

Μπορείτε φυσικά να βάλετε τα δικά σας λαχανικά, πιπεριές πράσινες, κολοκύθια, πατάτες ακόμα και μικρά ντολμαδάκια η κολοκυθοκορφάδες ή κολοκυθοανθους . Υπολογίσετε όμως τη γέμιση. Γίνεται μια σύνθεση γεμιστών που τα αρώματα θα σας καταπλήξουν!
Ανοίγουμε τις ντοματούλες ,βγάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους που το χρησιμοποιούμε μαζί με τις άλλες που τρίβουμε στο τρίφτη, η στο μπλέντερ!
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια τους. Είμαστε έτοιμοι να τα γεμίσουμε αφού έχουμε ήδη ενώσει τα υλικά της γέμισης!
Τοποθετούμε ντομάτες και πιπεριές στο ταψί έχοντας ρίξει λίγη ντομάτα και χυμό στο πάτο , την υπόλοιπη ντομάτα και χυμό περιχύνουμε μόλις τα γεμίσουμε, από πάνω και αλατίζουμε. Αν θέλουμε να προσθέσουμε τώρα το λάδι είναι η ώρα εκτός και αν επιλέξετε το δικό μου τρόπο. Ψήσιμο 1 ώρα και 30 λεπτά στους 200 βαθμούς ή στους 180 αερόθερμο στη τελευταία θέση του φούρνου. Αν αρχίσει και παίρνει χρώμα νωρίς, σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί για λίγη ώρα . Πάντα δοκιμάζουμε λίγο το ρύζι αν έχει ψηθεί καλά . Σας εύχομαι να απολαύσετε τα αγαπημένα μου γεμιστά!

  • Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα

    Οικιακή Μαγείρισσα

    Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.

Leave a Comment