Τα ψητά λαχανικά δεν αφήνουν κανέναν που να μη θέλει να τα δοκιμάσει. Τα αρώματα τους γεμίζουν όλο το σπίτι. Θέλετε να φτιάξουμε μαζί αυτά τα ταπεινά λαχανικά με τη πλούσια γεύση;
- Prep Time10 min
- Cook Time30 min
- Total Time40 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
- Salad
Υλικά για τα ψητά λαχανικά:
- 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 4 μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα σε μακρόστενα κομμάτια
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 λευκό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος φρέσκος ή ξερός ή 1 κουταλιά ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 μικρά φλιτζανάκια νερό για τα δύο ταψάκια
- Χυμό μισού λεμονιού
Μαγειρεύοντας τα ψητά λαχανικά:
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας, τα κόβουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Χρειαζόμαστε δυο ταψάκια που να χωρούν στο φούρνο.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και το κοτσάνι τους και τα βάζουμε στο άλλο ταψάκι.
Προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι μικρό νερό, μας αρκεί, για να μη καούν από κάτω όσο ψήνονται.Ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο πάνω από τις πιπεριές. Τις αλατίζουμε.
Σκορπάμε πάνω στις κομμένες πατάτες, τα καρότα φέτες,το κρεμμύδι ροδέλες,το μαϊντανό ή τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι μικρό νερό και το χυμό μισού λεμονιού καθώς και δύο κουταλιές ελαιόλαδο πάνω σε όλα τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, στη πρώτη θέση κάτω του φούρνου .
Όταν πάρουν χρώμα οι πιπεριές τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Ανακινούμε με ένα γάντι το ταψάκι με τις πατάτες για να μη κολλήσουν κάτω, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
Κλείνουμε το φούρνο και βγάζουμε τα ταψάκια.
Απλώνουμε σε μεγάλη πιατέλα τα ψητά λαχανικά που τα ψήσαμε με ελάχιστο ελαιόλαδο μόνο για άρωμα. Σερβίρουμε και πραγματικά δε μπορούμε να αντισταθούμε από τη μυρωδιά τους.
Τα τρώμε σαν κυρίως φαγητό με τυρί της αρεσκείας μας, αλλά και σαν συνοδευτικό με μπριζολάκια μοσχαρίσια , με φιλετάκια κοτόπουλου ή ότι άλλο επιθυμείτε.
Καλή σας όρεξη!
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.