Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (μοτσαρέλα, γκούντα, ή φέτα)
- 1/4 φλιτζάνι πεπερόνι, κομμένο σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Ανοίξτε τη σφολιάτα σε ένα τετράγωνο. Κόψτε τη σφολιάτα σε 12 μικρά τετράγωνα.
- Απλώστε σάλτσα ντομάτας σε κάθε τετράγωνο σφολιάτας.
- Προσθέστε πεπερόνι, τυρί, ρίγανη και βασιλικό.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Διπλώστε κάθε τετράγωνο σφολιάτας στη διαγώνιο για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο.
- Πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγίσετε.
- Τοποθετήστε τα πιτσάκια στο ταψί.
- Ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η σφολιάτα.
- Σερβίρετε ζεστά με σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα γιαουρτιού.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στα πιτσάκια σφολιάτας με πεπερόνι, όπως μανιτάρια, κρεμμύδια, πιπεριές, ζαμπόν ή λουκάνικο.
- Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη τυριού, όπως μοτσαρέλα, γκούντα ή φέτα.
- Αν θέλετε τα πιτσάκια σας να είναι πιο πικάντικα, προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν στη σάλτσα ντομάτας.
- Μπορείτε να σερβίρετε τα πιτσάκια σφολιάτας με πεπερόνι ως ορεκτικό, σνακ ή κύριο πιάτο.
Καλή όρεξη!