Συνταγές

Συνταγή για πιτσάκια σφολιάτας με πεπερόνι

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (μοτσαρέλα, γκούντα, ή φέτα)
  • 1/4 φλιτζάνι πεπερόνι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Ανοίξτε τη σφολιάτα σε ένα τετράγωνο. Κόψτε τη σφολιάτα σε 12 μικρά τετράγωνα.
  3. Απλώστε σάλτσα ντομάτας σε κάθε τετράγωνο σφολιάτας.
  4. Προσθέστε πεπερόνι, τυρί, ρίγανη και βασιλικό.
  5. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  6. Διπλώστε κάθε τετράγωνο σφολιάτας στη διαγώνιο για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο.
  7. Πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγίσετε.
  8. Τοποθετήστε τα πιτσάκια στο ταψί.
  9. Ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η σφολιάτα.
  10. Σερβίρετε ζεστά με σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα γιαουρτιού.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στα πιτσάκια σφολιάτας με πεπερόνι, όπως μανιτάρια, κρεμμύδια, πιπεριές, ζαμπόν ή λουκάνικο.
  • Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη τυριού, όπως μοτσαρέλα, γκούντα ή φέτα.
  • Αν θέλετε τα πιτσάκια σας να είναι πιο πικάντικα, προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν στη σάλτσα ντομάτας.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τα πιτσάκια σφολιάτας με πεπερόνι ως ορεκτικό, σνακ ή κύριο πιάτο.

Καλή όρεξη!

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Leave a Comment