Συνταγές

Συνταγή για: Αυγά Shakshuka

Η Shakshuka είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Μέσης Ανατολής, το οποίο συνδυάζει αυγά μαγειρεμένα σε σάλτσα από ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδια και διάφορα μπαχαρικά.

  • Prep Time5 min
  • Cook Time35 min
  • Total Time40 min
  • Cuisine
    • Middle Eastern
    • North Africa
    • Tunisia
  • Course
    • Breakfast
    • Main Course

Συνταγή για: Αυγά Shakshuka

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα ή καγιέν (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντομάτες σε κύβους
  • 4 αυγά
  • Φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός για το σερβίρισμα
  • Φέτα τυρί (προαιρετικά)

Προετοιμασία για αυγά Shakshuka:

1

Προετοιμασία των λαχανικών:

  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.
  • Ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου.

Μαγείρεμα λαχανικών:

2
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρετε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.

Προσθήκη σκόρδου και μπαχαρικών:

3
  • Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μυρίσει.
  • Προσθέστε το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, την καυτερή πάπρικα (αν χρησιμοποιείτε), το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά να ενσωματωθούν τα μπαχαρικά.

Μαγείρεμα ντομάτας:

4
  • Προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους και ανακατέψτε καλά.
  • Μειώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει.

Προσθήκη αυγών:

5
  • Με μια κουτάλα, κάντε 4 μικρές “φωλιές” στη σάλτσα και σπάστε ένα αυγό σε κάθε “φωλιά”.
  • Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήστε τα αυγά να μαγειρευτούν για 5-8 λεπτά, μέχρι να φτάσουν στην επιθυμητή υφή. Για πιο ρευστούς κρόκους, μαγειρέψτε για λιγότερο χρόνο.

Σερβίρισμα:

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίστε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Αν επιθυμείτε, προσθέστε κομμάτια φέτας πάνω από τη shakshuka.

Συνοδεύστε και απολαύστε:

Σερβίρετε τη Shakshuka ζεστή, συνοδευόμενη από φρέσκο ψωμί ή πίτα.

Author

  • Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

    View all posts

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Leave a Comment