Συνταγές

Σπιτικό Παγωτό Σοκολάτα

Υπάρχουν διάφορες συνταγές για σπιτικό παγωτό σοκολάτα, με ή χωρίς παγωτομηχανή. Εδώ θα σας παρουσιάσω δύο εύκολες και νόστιμες επιλογές:

Παγωτό Σοκολάτα με 3 Υλικά (Χωρίς Παγωτομηχανή)

Υλικά:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 300γρ. κουβερτούρα σοκολάτας, τεμαχισμένη

Εκτέλεση:

  1. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν.
  4. Ρίξτε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για 4-5 ώρες, ανακατεύοντας κάθε ώρα περίπου για να αποφύγετε το σχηματισμό κρυστάλλων πάγου.
  5. Απολαύστε το παγωτό σας!

Παγωτό Σοκολάτα με Παγωτομηχανή

Υλικά:

  • 500γρ. γάλα
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. κακάο
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το κακάο.
  2. Χτυπήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Σιγά σιγά, ρίξτε το ζεστό μείγμα γάλακτος στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  5. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει τελείως.
  6. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
  7. Ρίξτε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  8. Απολαύστε το παγωτό σας!

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο παγωτό σας ξηρούς καρπούς, σοκολατάκια, κομμάτια μπισκότου ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας.
  • Για πιο πλούσια γεύση σοκολάτας, χρησιμοποιήστε κουβερτούρα με υψηλό ποσοστό κακάο.
  • Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μπορείτε να βάλετε το μείγμα στην κατάψυξη και να το ανακατεύετε κάθε 30 λεπτά για 2-3 ώρες, μέχρι να πήξει.
  • Φροντίστε να σερβίρετε το παγωτό σας αφού μαλακώσει ελαφρώς στην κατάψυξη.

Καλή όρεξη!

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Leave a Comment