Το σπετσοφάι ή σπετζοφάι όπως και να το πεις είναι ένα παραδοσιακό φαγητό γεμάτο αρώματα και γεύση από χωριάτικα λουκάνικα, χρωματιστές πιπεριές και ντομάτες. Είναι μια απλή, γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή που θα θέλετε αμέσως να τη φτιάξετε.
- Prep Time5 min
- Cook Time30 min
- Total Time35 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα με πράσο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε κομματάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
- 3 πιπεριές πράσινες κέρατα
- 2 ,3 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κυβάκια ή τριμμένες στο τρίφτη
- Λίγα φύλλα βασιλικού ή 1 κουταλάκι ξηρό
- 1/2 κουταλάκι μπούκοβο (προαιρετικό)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία για το σπετσοφάι το παραδοσιακό της κυρίας Αριστέας:
Βάζουμε σε δυνατή θερμοκρασία το τηγάνι να κάψει.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές ροδέλες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.Δε θα προσθέσουμε ελαιόλαδο ,έχουν το δικό τους λίπος . Σωτάρουμε ανακινώντας το τηγάνι για να πάρουν χρώμα γύρω γύρω.Βγάζουμε τα λουκάνικα και τα τοποθετούμε σε πιάτο.
Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια .
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να σωταριστούν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους ή τριμμένες αν θέλετε.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα μέσα , το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και το βασιλικό και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά.Θα είναι έτοιμο μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές και πήξει η σάλτσα.
Το σπετσοφάι παραδοσιακό σερβίρεται με φέτα, λίγη τριμμένη ρίγανη από πάνω και είναι εξαιρετική ιδέα να το συνοδέψουμε με ρύζι πιλάφι.
Καλή σας απόλαυση!
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.