Αυτά τα αφράτα σουδάκια γεμίζονται με μια κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλιας και ψήνονται μέχρι να χρυσίσουν.
Υλικά:
Για τα σου:
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 μεγάλα αυγά
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι κορν φλάουρ
- 2 κρόκοι αυγού
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
Για τα σου:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C (400°F). Στρώστε ένα ταψί ψησίματος με λαδόκολλα.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι μέχρι να βράσει.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το αλεύρι με μια κίνηση. Ανακατέψτε έντονα μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μια μπάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Επαναφέρετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να στεγνώσει η ζύμη.
- Αφήστε τη ζύμη να κρυώσει ελαφρώς.
- Προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και γυαλιστερή.
- Βάλτε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτή μύτη.
- Φτιάξτε μπαλάκια από τη ζύμη, περίπου 3 εκατοστών, στο έτοιμο ταψί. Αφήστε κενό περίπου 5 εκατοστών μεταξύ τους.
- Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι τα σου να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
- Αφήστε τα σου να κρυώσουν τελείως πριν τα γεμίσετε.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους κρόκους αυγού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σιγά σιγά, ρίξτε το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Επαναφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
- Καλύψτε την κρέμα με μεμβράνη τροφίμων, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνειά της, και αφήστε την να κρυώσει εντελώς.
Για να γεμίσετε τα σου:
- Κόψτε τα σου στη μέση, οριζόντια.
- Βάλτε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με λεία μύτη.
- Γεμίστε τα σου με κρέμα, φροντίζοντας να μην τα γεμίσετε υπερβολικά.
- Σκεπάστε τα σου με το άλλο μισό και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη, αν θέλετε.
- Σερβίρετε τα σου αμέσως ή φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στην κρέμα ζαχαροπλαστικής για επιπλέον γεύση.
- Μπορείτε να γεμίσετε τα σου με σοκολάτα, σαντιγί ή άλλη γέμιση της αρεσκείας σας.
- Μπορείτε να ψήσετε τα σου σε θήκες για cupcakes για να έχουν πιο ομοιόμορφο σχήμα.
Καλή απόλαυση!
Όταν πρωτοδα τη συνταγή σας στο fb λέω πως μου ξέφυγε αυτο το γλυκό. Μάζεψα τα υλικά και το ολοκλήρωσα. Ποια ζαχαροπλαστεία θα μου έδιναν τέτοια ευχαρίστηση στον ουρανίσκο; Συγχαρητήρια το μόνο που έχω να σας πω! Φυσικά πρώτο στο βιβλίο συνταγών μου!