fbpx
Συνταγές

Σάλτσα κιμά αρωματική της κυρίας Αριστέας

 Η σάλτσα κιμά αρωματική είναι η σάλτσα που αγαπάμε πολύ. Συνοδεύει τα αγαπημένα μας φαγητά, ζυμαρικά, μελιτζάνες μουσακά, παπουτσάκια που πολύ σύντομα θα τα δείτε πως τα φτιάχνουμε.

  • Prep Time10 min
  • Cook Time50 min
  • Total Time1 hr
  • Cuisine
    • Greek
  • Course
    • Main Course

Υλικά για την σάλτσα κιμά αρωματική:

  • 500γρ κιμάς μοσχαρίσιος σπάλα
  • 100 ml ελαιολαδο
  • 1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 καρότο μέτριο, τριμμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 100 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 3,4 μπαχάρια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας (προαιρετικό)
  • 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό ή 3, 4 φύλλα φρέσκο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι , πιπέρι

Προετοιμασία για την σάλτσα κιμά αρωματική της κυρίας Αριστέας:

1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τοποθετούμε το κιμά να πάρει χρώμα σε δυνατή φωτιά.

2

Όταν καταλάβουμε ότι έχει κάνει την απαραίτητη κρούστα ,τότε ανακατεύουμε και από την άλλη πλευρά του, όχι πιο πριν να μη βγάλει τα υγρά του.

3

Κατόπιν ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

4

Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο,τα κομματάκια κόκκινης πιπεριάς, τη ψιλοκομμένη ντομάτα και το χυμό της.

5

Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά

6

Ρίχνουμε τα μπαχάρια, τη δάφνη ,το βασιλικό, το μαϊντανό,το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

7

Συνεχίζει το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα του κιμά. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά.

 Η σάλτσα κιμά αρωματική είναι έτοιμη για κάθε χρήση που θέλουμε. Για σπαγγέτι ή λιγκουίνι με κιμά , για παστίτσιο,για μουσακά ή παπουτσάκια, για κιμαδόπιτα και πολλά άλλα. Καλή σας απόλαυση!

  • Οικιακή Μαγείρισσα

    Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.

Leave a Comment