Συνταγές

Σαλάτα ρυζιού με φρούτα και ξηρούς καρπούς

Written by Greek-Visions

Μαγειρεύουμε γρήγορα και απλά σαλάτα ρυζιού με φρούτα και ξηρούς καρπούς. Ένα υπέροχο δροσερό και καλοκαιρινό πιάτο για οποιαδήποτε περίσταση.

Για να φτιάξουμε σαλάτα ρυζιού με φρούτα και ξηρούς καρπούς θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

Υλικά:

  • ½ κιλό ρύζι κίτρινο για πιλάφι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κύβο της αρεσκείας μας
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή μαγιονέζα
  • 5 φέτες ανανάς (φρέσκος ή κομπόστα)
  • 1 τσαμπί σταφύλι χωρίς κουκούτσια
  • 1 μήλο
  • 2 φέτες πεπόνι
  • 1 ρόδι
  • 10 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι
  • Ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας
  • Προαιρετικά: Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας, λαχανικά

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την ετοιμασία του πιάτου μας αρχίζοντας με τα φρούτα μας. Τα πλένουμε, καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε σε κυβάκια. Αφαιρούμε τις ρόγες από το τσαμπί σταφυλιού καθώς βγάζουμε τον καρπό από το ρόδι μας. Τα τοποθετούμε σε μπολάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

ρόδι

Ταυτόχρονα έχουμε βάλει νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει προσθέτοντας τον κύβο μας, αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να γίνει προσέχοντας να μην παραβράσει και λασπιάσει. Αφού είναι έτοιμο το ρύζι μας το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το γιαούρτι ή τη μαγιονέζα, τα φυλλαράκια ψιλοκομμένα δυόσμου και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ή μαρίζ να ενσωματωθούν τα υλικά μας πολύ καλά.

Βάζουμε τα φρούτα μας στη σαλατιέρα, αφού κρατήσουμε λίγα κομματάκια από κάθε φρούτο για το γαρνίρισμα, ανακατεύοντας με πολύ προσοχή ώστε να μην λειώσουν μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας. Στη συνέχεια στρώνουμε την επιφάνεια της σαλάτας μας και διακοσμούμε με τα φρούτα που κρατήσαμε και τοποθετούμε μια κορφούλα δυόσμο στο κέντρο της σαλατιέρας μας.

Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες τις οποίες θα τις έχουμε βάλει να φουσκώσουν μερικά λεπτά μέσα σε χυμό ανανά, ξηρούς καρπούς όπως κάσιους, καρύδια, κουκουνάρι, αρακά, καρότο, αβοκάντο και ότι άλλο θελήσουμε.

φρούτα & ξηροί καρποί

Μια εναλλακτική ιδέα σερβιρίσματος είναι να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ανανά τον οποίο κόβουμε κάθετα στη μέση (όπως φαίνεται στη φωτογραφία παρακάτω), αφαιρούμε τη σάρκα την οποία θα χρησιμοποιήσουμε για τη σαλάτα μας, να σερβίρουμε στα άδεια κομμάτια του δημιουργώντας 2 πιάτα για ένα ρομαντικό δείπνο για δύο και όπως και να επιλέξετε να την σερβίρετε ένα είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσετε και θα ικανοποιήσετε όποιον τη δοκιμάσει!

ανανάς
Λίγα λόγια ακόμη:

Ιδανική σαλάτα για το καλοκαίρι, δροσερή και πεντανόστιμη η σαλάτα ρυζιού με φρέσκα φρούτα που δένουν αρμονικά οι γεύσεις των υλικών. Ως συνοδευτικό ή ακόμα και ως κύριο πιάτο προσφέρεται για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες ή νύχτες.

Leave a Comment