Φτιάχνουμε εύκολα πράσινη σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα με υπέροχη σάλτσα οξύμελου ως συνοδευτικό για κρέας, ψάρι ή και σαν ένα δροσερό καλοκαιρινό γεύμα.
Για να ετοιμάσουμε την πράσινη σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Τι χρειαζόμαστε:
- Από 1 πράσινη σαλάτα (μαρούλι τύπου Butterhead), μαρούλι τύπου Iceberg, μαρούλι τύπου Loose leaf, μαρούλι κόκκινο (Lollo rosso)
- ½ ματσάκι ρόκα
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3-4 κλωνάρια άνηθο
- 3-4 κλωναράκια σέλινο ή σέλερι
- 1 μπουκετάκι (ανθοκεφαλή) κουνουπίδι
- 1 ντομάτα σε κύβους ή κατά προτίμηση ντοματάκια cherry
- 2 φακελάκια κουκουνάρι
- Φιλέ παρμεζάνας περίπου 1 φλιτζάνι τσαγιού
- Σάλτσα μελιού
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις σαλάτες μας και τα λαχανικά μας, καθαρίζουμε πλένουμε τα κρεμμυδάκια μας και αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά.
Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβουμε το μπουκετάκι κουνουπιδιού σ’ ένα μεγάλο μπολ, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να αναμίξουμε όλα μας τα υλικά.
Στο μπολ προσθέτουμε τις σαλάτες μας τις οποίες κόβουμε με το χέρι σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ. και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε τα κυβάκια ντομάτας ή τα cherry, το κουκουνάρι και αν χρησιμοποιήσουμε το ρόδι και το σουσάμι.
Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά και τοποθετούμε στο μπολ που θα σερβίρουμε τη σαλάτα μας (αν περισσέψει σαλάτα την σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο).
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μελιού ως εξής:
Σε ένα σέικερ βάζουμε 1 φλιτζανάκι καφέ ξύδι μπαλσάμικο, 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας (αν χρειαστεί προσθέτουμε αν είναι πολύ πηχτό μπαλσάμικο ή αραιό μέλι).
Προσθέτουμε στη σαλάτα μας τη λιαστή ντομάτα (αν την χρησιμοποιήσουμε σαν υλικό), το φιλέ παρμεζάνας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.