Συνταγές

Πώς να φτιάξετε κοτομπέικον

Τα κοτομπέικον είναι ένα λαχταριστό και εύκολο στην παρασκευή πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ζουμερού κοτόπουλου με την τραγανή υφή και την αλμυρή νοστιμιά του μπέικον. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο και εντυπωσιακό γεύμα που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους. Με λίγα απλά υλικά και βασικά βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νόστιμο πιάτο που είναι κατάλληλο τόσο για καθημερινά γεύματα όσο και για ειδικές περιστάσεις. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και απολαύστε αυτά τα νόστιμα κοτομπέικον, τα οποία θα γίνουν σίγουρα από τα αγαπημένα σας!

Υλικά:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. θυμάρι (προαιρετικά)
  • Οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Κοτόπουλου:
  • Πλύνετε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
  • Κόψτε τα φιλέτα σε μικρότερα κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλα.
  1. Μαρινάδα:
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο με την πάπρικα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέστε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μπολ και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν με τη μαρινάδα. Αφήστε τα να μαριναριστούν για περίπου 30 λεπτά.
  1. Προετοιμασία Μπέικον:
  • Πάρτε κάθε κομμάτι φιλέτου και τυλίξτε το με μία φέτα μπέικον.
  • Χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες για να στερεώσετε το μπέικον γύρω από το κοτόπουλο.
  1. Μαγείρεμα:
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  • Τοποθετήστε τα τυλιγμένα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
  • Ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να γίνει τραγανό το μπέικον.
  1. Σερβίρισμα:
  • Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε τα κοτομπέικον ζεστά.
  • Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με σαλάτα, πατάτες ή οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας σας.

Καλή όρεξη!

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Leave a Comment