Οι πλεξούδες με πιπεράτη σάλτσα ντομάτας αποτελούν ένα εκλεκτό και γευστικό πιάτο που συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση της Ιταλίας με μια πινελιά. Οι πλεξούδες, φτιαγμένες από φρέσκο ζυμάρι και βρασμένες μέχρι να γίνουν al dente, δημιουργούν μια ιδανική βάση για την πλούσια και έντονη σάλτσα ντομάτας.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια αρμονία γεύσεων που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά:
- 1 πακέτο πλεξούδες ζυμαρικά
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4,5 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
- Μισή πιπεριά κόκκινη
- 1/4 από πιπεριά πορτοκαλί ή κίτρινη
- 1/4 από πιπεριά πράσινη Ντολμά (ανοιχτόχρωμη) ή σκούρα
- Βασιλικός φρέσκος η ξερός
- 1/2 κουτί χυμό ντομάτας σε χάρτινη συσκευασία
- 1 κουτακάλι κέτσαπ
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο,μόλις ξανθίσει ρίχνουμε τις χοντροκομμένες ντομάτες μέχρι να μαραθούν δεν ανακατεύουμε. Κατόπιν όλες τις πιπεριές, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι,χυμό ντομάτας και κέτσαπ.
Ανακατεύουμε ελαφρά, θέλουμε τα υλικά μας να φαίνονται όπως τα κόψαμε, μόλις γίνει η σάλτσα.Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα. (20λεπτα περίπου)