Συνταγές

Πίτσα Πεπερόνι με λεπτή Ιταλική ζύμη

Υλικά για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι δυνατό (για ψωμί)
  • 350 ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβος νωπή μαγιά 25 γρ.
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένα βότανα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι) – προαιρετικά

Υλικά για την επικάλυψη:

  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γρ. πεπερόνι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Ζύμη: Σε ένα μπολ, βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε 5-10 λεπτά να αφρίσει.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τα βότανα (αν θέλουμε) και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  3. Ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  4. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
  5. Επικάλυψη: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C, αν έχει δυνατότητα για ψησίσιμο σε ψηλή θερμοκρασία. Αν όχι, ψήνουμε στους 220°C.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2-3 μέρη, ανάλογα με το πόσες πίτσες θέλουμε να φτιάξουμε.
  7. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο με πλάστη ή με τα χέρια μας.
  8. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη, αφήνοντας 1 εκ. περιθώριο γύρω από το άκρο.
  9. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και το πεπερόνι.
  10. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.
  11. Ψήνουμε την πίτσα για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
  12. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε.

Συμβουλές:

  • Για πιο τραγανή ζύμη, ψήστε την πίτσα σε ζεστή πλάκα ή σε πέτρα ψησίματος.
  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά στην πίτσα σας, όπως μανιτάρια, κρεμμύδι, πιπεριά, ελιές κ.λπ.
  • Αν θέλετε πιο πικάντικη πίτσα, προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν στη σάλτσα ντομάτας.

Καλή όρεξη!

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

1 Comment

Leave a Comment