Αγαπημένο φαγητό οι πατάτες γιαχνί που μαγειρεύεται συχνά σε κάθε σπίτι. Προτιμούμε πατάτες που βράζουν εύκολα και είναι νόστιμες. Λίγοι έχουν τη δυνατότητα να έχουν το δικό τους μποστάνι με υγιεινά προϊόντα. Ας δούμε όμως τη συνταγή.
- Prep Time10 min
- Cook Time30 min
- Total Time40 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για τις πατάτες γιαχνί:
- 1 κιλό πατάτες (βιολογικές κατά προτίμηση)
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μέτρια λευκά ψιλοκομμένα
- 2-3 ντομάτες μέτριες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη
- 4-5 φύλλα Βασιλικού φρέσκου ή 1/2 κουταλάκι ξερό
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1/2 κουταλάκι μπούκοβο (προαιρετικό)
- 1/2 κούπα νερό ζεστό
- Αλάτι κατά βούληση
Μέθοδος μαγειρέματος για τις πατάτες γιαχνί της κυρίας Αριστέας:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες,τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια της μπουκιάς.
Βάζουμε στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε το κρεμμύδι να το σωτάρουμε για λίγο, μέχρι να γίνει διάφανο. (2 λεπτά)
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση (3λεπτά) και αμέσως προσθέτουμε τις πατάτες, τα πιπέρια, το βασιλικό και 1/2 κούπα νερό ζεστό για να μη πέσει ο βρασμός.
Ανακατεύουμε ελαφρά το φαγητό μας να πάει η ντομάτα ανάμεσα στις πατάτες.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25 λεπτά μέχρι να έχει ενσωματωθεί η σάλτσα με τις πατατούλες και να έχουν μαλακώσει.
Στη μέση του βρασμού ρίχνουμε το αλάτι και ανακινούμε τη κατσαρόλα.
Τέλος όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο( να μην έχει πήξει τελείως γιατί οι πατάτες συνεχίζουν να απορροφούν την υγρασία) αποσύρουμε αμέσως από την εστία για να σταματήσει ο βρασμός.
Σερβίρουμε στα πιάτα μας και απολαμβάνουμε τη νοστιμιά του φαγητού μας.
Συνοδεύουμε με φέτα τυρί ή με γιαούρτι στραγγιστό.
Ταιριάζουν τέλεια με τα μπιφτέκια φούρνου ζουμερά και αφράτα που είναι πεντανόστιμα!
Καλή σας απόλαυση!
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.