Φτιάχνουμε παγωτό χωρίς κρυστάλλους πεπόνι που θα δροσίσει και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους με υπέροχη γεύση και άρωμα για κάθε στιγμή.
Το παγωτό είναι σε πρώτη ζήτηση κάθε καλοκαίρι και ειδικά τις ζεστές μέρες. Οι μικροί μας φίλοι τρελαίνονται για παγωτό σε κάθε εκδοχή του.
Ειδικά το καλοκαίρι υπάρχουν σε αφθονία πολλά φρούτα. Έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε υπέροχα σπιτικά παγωτά και να τα απολαύσουμε.
Για να φτιάξουμε παγωτό χωρίς κρυστάλλους πεπόνι θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Υλικά:
- 1 πεπόνι κατά προτίμηση τύπου άργους
- 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρες
- 1 κουτί εβαπορέ
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το πεπόνι από τη φλούδα και τα σπόρια του και το κόβουμε σε κύβους. Το τοποθετούμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.
Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει.
Την κρέμα γάλακτος την έχουμε ήδη στο ψυγείο. Την τοποθετούμε και αυτή για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη για να παγώσει.
Όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος προετοιμασίας των υλικών μας, βάζουμε το πεπόνι στο μίξερ και το πολτοποιούμε.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη.
Χτυπάμε το εβαπορέ σε ένα άλλο σκεύος με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά και το προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Αδειάζουμε τον πολτό από το πεπόνι στη σαντιγί. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ ή σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Αν επιλέξουμε να προσθέτουμε και χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα θα προσθέσουμε μερικές σταγόνες.
Τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη και ανά μία ώρα το βγάζουμε για να ανακατέψουμε ελαφρά από εξωτερικά προς το εσωτερικό. Μπορούμε να το κάνουμε και με το μίξερ χειρός.
Είναι η μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να αποφύγουμε τον σχηματισμό κρυστάλλων.
Θα επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές έως ότου παγώσει τελείως το παγωτό μας και μείνει αφράτο και κρεμώδες.
Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή μπορούμε να το παγώσουμε σε αυτήν ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Έτσι θα αποφύγουμε την παραπάνω διαδικασία.
Ένα ακόμη μυστικό για να μην κρυσταλλιάσει το παγωτό μας είναι να χρησιμοποιήσουμε ελάχιστη ποσότητα αλκοόλ. Μπορούμε να βάλουμε λικέρ πεπόνι ή κάποιο λευκό ποτό όπως ρούμι, βότκα.
Σε αυτή την περίπτωση μισό σφηνάκι είναι αρκετό.
Μπορείτε να διαβάσετε και τη συνταγή μας για σπιτικό παγωτό σοκολάτα με κομματάκια σοκολάτας εδώ.