Συνταγές

Οι χειμωνιάτικες πίτες της κυρίας Αριστέας

 Οι χειμωνιάτικες πίτες είναι πολύ απλές,γρήγορες, με υλικά που αφήνουν πλούσια γεύση στο στόμα λόγω των αλλαντικών αλλά και των λαχανικών. Το τυρί δένει και ενισχύει την γεύση. Ας τις φτιάξουμε λοιπόν.

  • Prep Time5 min
  • Cook Time15 min
  • Total Time20 min
  • Cuisine
    • Greek
  • Course
    • Breakfast
    • Main Course

Υλικά για τις χειμερινές πίτες της κυρίας Αριστέας:

  • Πίτες για σουβλάκια (εγώ έβαλα 4)
  • 300 γρ τυρί γκούντα σε φέτες ή τριμμένο
  • 100γρ φέτα ή λευκό τυρί σε κομματάκια
  • Σαλάμι αέρος όχι με πολύ λιπος σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο χοιρινό λουκάνικο με πράσο ή μπαχαρικά χωριάτικο κομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα σε μισές φέτες χωρίς τα σπόρια τους
  • Κέτσαπ πικάντικη ή απλή
  • Γαλοπούλα η ζαμπόν(προαιρετικά)
  • Μανιτάρια (προαιρετικά)
  • Ρίγανη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Δεν αναφέρω ποσότητα σε όλα,εξαρτάται πόσα υλικά θέλετε να βάλετε.

Προετοιμασία για τις χειμωνιάτικες πίτες:

1

Τοποθετούμε το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί του φούρνου.
Απλώνουμε τις πίτες που χωρούν, 4 συνήθως.

2

Απλώνουμε με το κουτάλι τη κέτσαπ στις πίτες, καλά παντού. Συνεχίζουμε βάζοντας λίγα τυριά γκούντα σε κάθε πίτα.

3

Απλώνουμε σαλάμι αέρος ή ζαμπόν ή γαλοπούλα, ότι μας αρέσει.

4

Σκορπάμε τα λουκάνικα σε κάθε πίτα.

5

Βάζουμε το υπόλοιπο τυράκι γκούντα και τοποθετούμε τα κομμάτια φέτας.

6

Βάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε κάθε πίτα.

7

Σκορπάμε τη ρίγανη και λίγες σταγόνες
ελαιολάδου για έξτρα άρωμα σε κάθε πίτα.

8

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς στη μεσαία θέση σε αέρα για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε τις ζεστές χειμωνιάτικες πίτες και απολαμβάνουμε με τους αγαπημένους μας!Συνοδεύουμε με κρασί που επιθυμούμε ή μπύρα!
Καλή σας όρεξη!

  • Οικιακή Μαγείρισσα

    Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.

Leave a Comment