Μαγειρεύουμε εύκολα και απλά μοσχάρι με μανιτάρια και συνοδεύουμε με ρύζι και δροσερή πράσινη σαλάτα. Ένα πλήρες γεύμα για όλες τις μέρες και περιστάσεις.
Για να μαγειρέψουμε μοσχάρι με μανιτάρια θα χρειαστούμε:
Υλικά
- 700 γρ. μπούτι μοσχαρίσιο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3/4 φλ. κόκκινο κρασί
- 1/2 κ.σ. θυμάρι
- 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια (κομμένα στα δύο)
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (προαιρετικά)
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε το μοσχάρι με τα μανιτάρια βάζουμε το λάδι να κάψει σε κατσαρόλα. Αλευρώνουμε ελαφρά το κρέας μας για να σοταριστεί καλύτερα και να μην χάσει τα υγρά του και στεγνώσει. Γυρνάμε λίγο να πάρει το κρέας μας ωραίο χρώμα από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού. Εν συνέχεια το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε τα μανιτάρια μας.
Τα γυρνάμε και τα αφήνουμε να ψηθούν για 10 περίπου λεπτά ή τόσο ώστε να μαλακώσουν. Προσέχουμε φυσικά να μην παραβράσουν. Βγάζουμε τα μανιτάρια μας και τα αφήνουμε σε ξεχωριστό σκεύος. Ξαναβάζουμε το κρέας πάλι πίσω στην κατσαρόλα, στην αρχή σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το ψήνουμε, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει. Όταν ψηθεί, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία ακόμη βράση. Αν θέλουμε περισσότερο άρωμα και φυσικά ωραιότερη γεύση και να απογειώσουμε την γεύση του φαγητού μας, μπορούμε να προσθέσουμε στην αρχή στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδ0 και λίγο φρέσκο βούτυρο με μια σκελίδα σκόρδο.
Συνοδεύουμε με ρύζι και γαρνίρουμε με φρέσκα λαχανικά όπως ντοματίνια, μπρόκολο, καρότα. Επίσης μια δροσερή πράσινη σαλάτα με λόλες πράσινες και κόκκινες, ρόκα, σπανάκι, ρόδι και δυόσμο είναι μια πολύ ελκυστική πρόταση για να συμπληρώσουμε το φαγητό μας και να έχουμε ένα γευστικότατο πλήρες γεύμα.