fbpx
Συνταγές

Μοσχαράκι κοκκινιστό της κυρίας Αριστέας

Τέλειο κοκκινιστό μοσχαράκι από τα χέρια της κυρίας Αριστέας στα Οράματα

 Μια καλή επιλογή φρέσκου κρέατος θα μας δώσει τη νοστιμιά και το καλό βράσιμο που επιθυμούμε. Συνδυάζουμε με μακαρόνια, με τηγανιτές πατάτες, με λαχανικά( φασολάκια, κολοκυθάκια) ή ακόμη και σκέτο αν το προτιμάτε.

  • Prep Time10 min
  • Cook Time1 hr 10 min
  • Total Time1 hr 20 min
  • Cuisine
    • Greek
  • Course
    • Main Course

For the burger

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ολόκληρη
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα (400γρ)
  • 100 γρ χυμό ντομάτας συμπυκνωμένη
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης σε κομματάκια
  • 3-4 μπαχάρια
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλ ζεστό νερό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Μαγειρεύοντας το μοσχαράκι κοκκινιστό:

1

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε και το βάζουμε να πάρει βράση και το ξαφρίζουμε.

2

Αφήνουμε να σιγοβράζει για 30 λεπτά.

3

Αφαιρούμε το κρέας από τη κατσαρόλα, χύνουμε το βρασμένο νερό. Το σκεπάζουμε να παραμείνει ζεστό.

4

Πλένουμε καλά τη κατσαρόλα να καθαρίσει καλά από ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα της από τους αφρούς.

5

Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία σε δυνατή φωτιά , ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κομματάκια κρέατος για δύο λεπτά να κάνουν κρούστα και τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά τους.

6

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο.Ανακινούμε τη κατσαρόλα.

7

Ρίχνουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, τα κομματάκια πιπεριάς, το χυμό,τη δάφνη τα μπαχάρια και προσθέτουμε 1φλυτζάνι ζεστό νερό.

8

Αφήνουμε να σιγοβράσουν 30-40 λεπτά. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πόσο μαλακό είναι το κρέας.

9

Κόβουμε με ένα μαχαίρι ένα κομματάκι,να δούμε αν έχει βράσει καλά.

10

Αφαιρούμε τη δάφνη ,τα μπαχάρια ,το σκόρδο.

11

Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι προς το τέλος του βρασίματος.Ανακινούμε τη κατσαρόλα.

12

Το μοσχαράκι μας είναι έτοιμο μόλις έχει πιει όλα τα υγρά και έχει πήξει η σάλτσα του.

1)Το να θωρακίζουμε τα κομμάτια κρέατος είναι πολύ σημαντικό , γιατί η κρούστα που πετυχαίνουμε κρατάει μέσα το ζωμό του κρέατος και όλη η νοστιμιά του κρέατος βρίσκεται σε αυτό και στη καλή ποιότητα φυσικά του κρέατος που αγοράζουμε.
2)Βάλτε στη κατσαρόλα να ροδίσουν μόνο όσα κομματάκια χωράνε στο πάτο της,αν χρειαστεί επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μόλις θωρακιστούν τα πρώτα που βάλατε. Αν τα βάλετε όλα μαζί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα βγάλουν τα υγρά τους ,θα αρχίσουν να βράζουν και δε το θέλουμε αυτό. Θέλουμε να πετύχουμε τη κρούστα τους!
3)Αλατοπιπερώνουμε πάντα στο τέλος το κρέας για να μη σκληρύνει και καθυστερήσει το βράσιμο του.
4)Αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό ,πάντα ζεστό μη κόψουμε το βρασμό του.

  • Οικιακή Μαγείρισσα

    Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.

Leave a Comment