Μάθετε πως να φτιάξετε τα μανιτάρια αλά κρεμ με φρέσκο βούτυρο και μπέικον με εύκολα και απλά βήματα και λίγα αλλά και φτηνά υλικά. Τα a la crème βγάζουν μια τέλεια γεύση για αυτούς που έχουν βαρεθεί τα συνηθισμένα.
Μανιτάρια αλά κρεμ
Υλικά:
-
Μια κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
-
1 κονσέρβα μανιτάρια (ολόκληρα ή φέτες)
-
ένα σκόρδο (σκελίδα)
-
5-6 κλωνάρια άνηθο
-
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
4-5 φέτες μπέικον
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπέικον και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να τσιγαρισθούν όλα μαζί για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα. Τέλος ψιλοκόβουμε τον άνιθο και το προσθέτουμε στην σάλτσα μας. Αφήνουμε 1 λεπτό ακόμη και αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Μπορούμε να συνοδέψουμε με ζυμαρικά, κοτόπουλο ή κρέας.