Μαγειρεύουμε γρήγορα και απλά μακαρόνια με γαρίδες και διάφορα θαλασσινά. Ένα πεντανόστιμο πιάτο με καλοκαιρινό αέρα και γεύσεις.
Για να μαγειρέψουμε μακαρόνια με γαρίδες και διάφορα θαλασσινά θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο της αρεσκείας σας
- 500 γρ. γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
- 1 συσκευασία διάφορων θαλασσινών (όστρακα, καλαμάρι κ.λπ.)
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλλοκομμένες
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα (κονκασέ)
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 10 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Θυμάρι
- Ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 1-2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες μας από το κέλυφος και αφαιρούμε τα κεφάλια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει για τα μακαρόνια καθώς και τα κεφάλια από τις γαρίδες. Ρίχνουμε αρκετό αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση το νερό αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας μερικές φορές στην αρχή για να μην κολλήσουν. Μπορούμε να ρίξουμε και λίγο ελαιόλαδο στο νερό για να μην κολλήσουν.
Βάζουμε μια φαρδιά κατσαρόλα μικρή και ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλατοπιπερώνοντας και αφήνουμε για μερικά λεπτά να καραμελώσουν παίρνοντας ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Αφού αλευρώσουμε ελαφρά τις γαρίδες μας τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά μας ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα να σοταριστούν οι γαρίδες. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ, προσθέτουμε 1-2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις γίνουν και τα μακαρόνια μας, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες, ανακατεύουμε ελαφρά να πάει η σάλτσα παντού. Αν θέλουμε μπορούμε πριν να κρατήσουμε 2-3 γαρίδες ώστε να τις βάλουμε στο κέντρο πάνω στη μακαρονάδα μας με ένα κλωναράκι δυόσμο ή βασιλικό ή ακόμα και μαϊντανό.
Τα μακαρόνια με γαρίδες και διάφορα θαλασσινά είναι έτοιμη να σερβιριστεί και να ξετρελάνει με τη γεύση και τα αρώματα της όλη την παρέα, την οικογένεια και να φέρει έναν καλοκαιρινό αέρα και τη θαλάσσια αύρα στο τραπέζι σας.