Το λεμονάτο μοσχαράκι νουά με πατάτες στο φούρνο (βήμα βήμα) αποτελείτε από ένα καθαρό κρέας χωρίς λίπος που μαγειρεύεται στο φούρνο ή στη κατσαρόλα. Λεμονάτο ή κοκκινιστό, με πατάτες ή λαχανικά, είναι εξίσου νόστιμο και μας χαρίζει ένα όμορφο γεύμα.Ας δούμε μαζί πως το μαγείρεψα.
- Prep Time10 min
- Cook Time1 hr 30 min
- Total Time1 hr 40 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για το λεμονάτο μοσχαράκι νουά με πατάτες στο φούρνο:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο νουά
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 5 πατάτες Νάξου
- Χυμός από δύο λεμόνια
- Ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- 150ml νερό
Ας μαγειρέψουμε το λεμονάτο μοσχαράκι νουά με πατάτες στο φούρνο βήμα βήμα:
Πλένουμε το νουά και το κόβουμε σε φετούλες.
Σκορπάμε και από τις δύο πλευρές τους ρίγανη και πιπέρι.
Τοποθετούμε τις φετούλες κρέατος στη σωτέζα.(Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκεύος που μπορεί να μπει στο φούρνο ή μια γάστρα)
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο πάνω τους και σκεπάζουμε τη σωτέζα.
Αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς C.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε μακρόστενες.
Ανοίγουμε το καπάκι προσεκτικά με γάντι, και ρίχνουμε τις πατάτες και το νερό, στο οποίο έχουμε βάλει αλάτι, και το λεμόνι.
Σκεπάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν για 50 λεπτά.
Αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και να απορροφήσουν οι πατάτες όλα τα υγρά.
Το πιο σημαντικό στο ψήσιμο του νουά είναι να μην παραψηθεί γιατί θα σκληρύνει.
Βγάζουμε τη σωτέζα από το φούρνο, αφήνουμε το κρέας με τις πατάτες να κρυώσουν λίγο.
Σε αυτή τη φάση, το μοσχαρίσιο νουά λεμονάτο με τις πατάτες έχουν γίνει ένα γλύκισμα!
Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής, ψητές πιπεριές , με τζατζίκι ή άλλα ορεκτικά της αρεσκείας μας!
Σας εύχομαι να το απολαύσετε με τους αγαπημένους σας!
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.