fbpx
Συνταγές

Κριθαράκι με λαχανικά της κυρίας Αριστέας

Ένα γρήγορο και πολύ γευστικό φαγητό είναι το κριθαράκι.
Το κριθαράκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.Είναι ένα ζυμαρικό που χυλώνει τέλεια και έχει καλό ‘κράτημα’ στο βράσιμο .

  • Prep Time5 min
  • Cook Time15 min
  • Total Time20 min
  • Cuisine
    • Greek
  • Course
    • Main Course

Για το κριθαράκι με λαχανικά:

  • 500γρ κριθαράκι μέτριο
  • Νερό ζεστό 500ml περίπου
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 1 1/2 κονσέρβα κονκασέ ψιλοκομμένη ντομάτα (600γρ)
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης στρογγυλή ή κέρατο
  • 1/2 πιπεριά πορτοκαλί στρογγυλή
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη στρογγυλή (Όλες οι πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια)
  • 5,6 φύλλα βασιλικού φρέσκου
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο
  • πιπέρι

Βήματα για να το φτιάξουμε:

1


Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ή σωτέζα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και
προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σοτάρουμε μέχρι να ξανθίνει και αμέσως ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε.Κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες, το βασιλικό, αλάτι πιπέρι και τέλος το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.

2

Αφήνουμε να πάρει μια βράση 2 λεπτά .

3

Ύστερα ρίχνουμε το ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την εστία στη μέση και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το κριθαράκι μας.

4

Αν χρειάζεται παραπάνω νερό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό. Το κριθαράκι συνεχίζει να βράζει για μερικά λεπτά , ακόμα κι όταν έχουμε σβήσει την εστία. Γι’αυτό το αποσύρουμε από την εστία αφήνοντας το χωρίς το καπάκι του για 5 λεπτά.Έτσι θα έχει τέλεια υφή!

 Σερβίρουμε με τριμμένο σκληρό τυρί η με φέτα! Καλή σας όρεξη!

  • Οικιακή Μαγείρισσα

    Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.

Leave a Comment