Φτιάχνουμε νοστιμότατο κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα με μουστάρδα και μυρωδικά για υπέροχη πικάντικη γεύση που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Για να φτιάξουμε κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα με μουστάρδα θα χρειαστούμε τα ακόλουθα υλικά:
Υλικά:
- 1 μεγάλο κοτόπουλο σε μερίδες
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 5 κ.σ. μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κόκους από διάφορα πιπέρια
- Χυμό ενός λεμονιού ή και παραπάνω αν το θέλουμε ξινό
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- Ρίγανη
- Κόκκινο πιπέρι γλυκό ή καυτερό ανάλογα την προτίμηση
- 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει το κοτόπουλο σε μερίδες.
Αφού το πλύνουμε καλά, το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μας.
Επιλέγουμε μια μεγάλη κατσαρόλα που να χωράει τις μερίδες του κοτόπουλου και την βάζουμε στο μάτι της κουζίνας μας να κάψει.
Εν τω μεταξύ περνάμε τις μερίδες από το κοτόπουλο στο αλεύρι ώστε να αλευρωθεί ελαφρά για να σοταριστεί καλύτερα.
Μόλις η κατσαρόλα κάψει ρίχνουμε το 1 ποτήρι λάδι και τοποθετούμε τις μερίδες να σοταριστούν από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά μας, το ξύσμα και 2 κ.σ. από την μουστάρδα μας. Γυρίζουμε από όλες τις πλευρές το κοτόπουλο και προσθέτουμε χλιαρό νερό ή ζωμό κοτόπουλο μέχρι να καλυφθεί.
Χαμηλώνουμε το μάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό μας, ελέγχοντας κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι ή ζωμό.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσθέτουμε την υπόλοιπη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι αφού προηγουμένως τα έχουμε χτυπήσει για να φτιάξουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να πάρει μια βράση στη σάλτσα μας και αποσύρουμε από την εστία.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, ρύζι, πουρέ πατάτας και μια πράσινη σαλάτα.
Δοκιμάστε επίσης να το συνοδέψετε με βραστό καλαμπόκι, ψητές πατάτες αντί για τηγανητές ή με κάποιο αρωματικό ρύζι.
Εξαιρετικό και γεμάτο αρώματα το κοτόπουλό μας θα ενθουσιάσει γευστικά όσους το δοκιμάσουν.