Κοτόπουλο φιλέτο κοκκινιστό όπως δε το έχετε ξαναφάει, νόστιμο και με αρώματα από τα λαχανικά που μαγειρεύτηκε. Απλή και εύκολη συνταγή,ας την ξεκινήσουμε.
- Prep Time10 min
- Cook Time40 min
- Total Time50 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για το Κοτόπουλο φιλέτο κοκκινιστό:
- 700 γρ φιλέτα κοτόπουλου (2 στήθη)
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 2 κουταλιές χυμό ντομάτας ή μισή πελτέ ντομάτας
- 1/2 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης σε κομματάκια
- 1/2 πιπεριά πορτοκαλί σε κομματάκια
- 1/2 πιπεριά πράσινη κέρατο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- 2,3 μπαχάρια
- Αλάτι
Προετοιμασία για το κοτόπουλο φιλέτο κοκκινιστό της κυρίας Αριστέας:
Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κόβουμε σε κομμάτια. Απορροφούμε με ένα χαρτί κουζίνας την υγρασία τους και τα βάζουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι πάνω στα κομμάτια και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και τοποθετούμε τα κομμάτια φιλέτου.
Αφήνουμε να σωταριστούν ελαφρά και τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά τους.Ελέγχουμε πάντα τη θερμοκρασία να μη πέσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι να ξανθίνει όσο σωτάρουμε τα φιλετάκια.
Στο σημείο αυτό δυναμώνουμε την εστία και ρίχνουμε όλα τα κομματάκια πιπεριών, ντομάτας και το χυμό ή το πελτέ, τη σκελίδα σκόρδου, τα μπαχάρια και 1/2 ποτήρι νερό.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε την εστία για να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου.
Τα τελευταία δέκα λεπτά του βρασμού ξεσκεπάσουμε το καπάκι, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε το κοτόπουλο φιλέτο κοκκινιστό με πουρέ πατάτας, με ρύζι πιλάφι, με ζυμαρικά ή ότι άλλο σας αρέσει. Σας εύχομαι να απολαύσετε όλοι, αυτή τη συνταγή είναι πολύ νόστιμη γεμάτη αρώματα.
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.