Συνταγές

Καλοκαιρινές πίτες της Αριστέας

Έρχονται στιγμές που δε ξέρεις τι να μαγειρέψεις με τέτοια ζέστη, γι’αυτό υπάρχει λύση γρήγορη και εύκολη! Πάντα φυλάω κάτι στη κατάψυξη πιπεριά,τυράκια και έρχεται η καλή ώρα σα και αυτή.Καλη διάθεση να υπάρχει!

  • Πίτες σταρένιες για σουβλάκια 
  • Σάλτσα ντομάτας και βασιλικού 
  • Γκούντα σε φέτες 
  • Σκληρό τυρί σε κομματάκια
  • Λίγη φέτα αγελαδος κομματάκια
  • Μανιτάρια
  • Ροδελες από κρεμυδακι λευκό
  • Πιπεριά πράσινη ή όποια έχετε 
  • Ντοματουλες σε λεπτες φετουλες
  • Ρίγανη ,μαύρο πιπέρι

Σε αντικολλητικό χαρτί βάζω τις 4 πίτες,απλώνω πάνω τους σάλτσα ντομάτας( μπορείτε να βάλετε κέτσαπ αν δεν έχετε έτοιμη σάλτσα).

Απλώνω πρώτα τα τυριά γκούντα σε φέτες ή τριμμένο , κατόπιν τα υπόλοιπα τυριά σε κομματάκια. Στις 2 πίτες πρόσθεσα μανιτάρια κρεμμύδι σε ροδελες.Εριξα ρίγανη και πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου σε όλες αφού πρώτα έβαλα ντοματούλες κ πιπερίτσες. Τις έβαλα σε προθερμασμένο  φούρνο στον αέρα στους 180 (αντιστασεις200) για 10-12 λεπτά. Στη μεσαία θέση του φούρνου. Καλή επιτυχία σε όσους τις φτιάξουν! Τα αρώματα τους είναι μοναδικά. Φυσικά μπορείτε να τις φτιάξετε και με αλλαντικά .Μην αγχώνεστε με τα υλικά μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει και ότι έχετε διαθέσιμο στο ψυγείο ή και στη κατάψυξη!

  • Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα

    Οικιακή Μαγείρισσα

    Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.

Leave a Comment