Όλοι μας επιθυμούμε συχνά μια πίτσα με λεπτό ζυμάρι και διάφορα τυριά με μανιτάρια και πιπεριές. Μια πίτσα χωρίς αλλαντικά. Αυτή τη πίτσα θα σας δείξω σήμερα,όπως την έφτιαξα..Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε αν κάτι δε τρώτε.Ας ξεκινήσουμε με τα υλικά.
- Prep Time10 min
- Cook Time20 min
- Total Time30 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Breakfast
- Main Course
Υλικά για την σπιτική μας πίτσα με διάφορα τυριά:
- 1/2 δόση της βασικής ζύμης για πίτσα (**θα ανεβεί στα Οράματα σύντομα**)
- Σάλτσα ντομάτας και βασιλικού
- 300 γρ τυρί γκούντα τριμμένο
- 100 γρ ρεγκάτο τριμμένο ή γραβιέρα τριμμένη
- 250 γρ φέτα σε κομματάκια
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- Ρίγανη ξερή
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 γυάλινο βαζάκι μανιτάρια σε φέτες (προαιρετικά)
- Ροδέλες μικρής πράσινης ή μαύρης ελιάς (προαιρετικά)
Προετοιμασία για την σπιτική μας πίτσα:
Ανοίγουμε τη μπάλα ζύμης με πλάστη,πάνω στο πλαστήρι(πλαστική επιφάνεια ) ή στο στρογγυλό ξύλινο πλαστήρι ή στο πάγκο της κουζίνας μας! Αν κολλάει θέλει να σκορπίσουμε λίγο αλεύρι πάνω του.
Απλώνουμε το φύλλο που ανοίξαμε σε λαδωμένο ταψί ή στη λαμαρίνα και το στρώνουμε καλά.
Αν μαζεύει στις εξωτερικές πλευρές σημαίνει ότι θέλει λίγη ξεκούραση ακόμη.Το σκεπάζουμε για δέκα λεπτά μέχρι να τακτοποιήσουμε τα υλικά μας.
Ανοίγουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις.
Στρώνουμε το ζυμάρι σε όλες τις πλευρές και γωνίες του ταψιού.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια ,τη σάλτσα ντομάτας και βασιλικού.
Ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί εκτός της φέτας και τα απλώνουμε πάνω στη σάλτσα. Από πάνω σκορπάμε τα κομματάκια και το τρίμμα της φέτας Ρίχνουμε λίγη ρίγανη σε όλη τη επιφάνεια.
Απλώνουμε τις πιπεριές σε ροδέλες.
Έχουμε πλύνει τα μανιτάρια μας πολύ καλά και προσεκτικά τα στύβουμε στη παλάμη μας να μη έχουν υγρασία.Τα απλώνουμε στη πίτσα.
Σε όσους αρέσουν μικρές ροδέλες πράσινης ή μαύρης ελιάς, ταιριάζει τέλεια στη πίτσα.
Τέλος ρίχνουμε σταγόνες ελαιολάδου παντού (2 κουταλιές συνολικά)
Βάζουμε στη πρώτη θέση κάτω του φούρνου,το ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Όταν έχει πάρει χρώμα από πάνω ελέγχουμε με μια σπάτουλα ανασηκώνοντας τη ζύμη στην γωνία, αν έχει πάρει χρώμα και από κάτω ,Αν όχι σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί να μη μας καεί.Αφού ψηθεί, βγάζουμε αμέσως το ταψί και το αφήνουμε πάνω στις εστίες να κρυώσει λίγο.
Την κόβουμε σε κομμάτια της επιλογής μας, συνήθως βγαίνουν 20 κομμάτια.
Αν δε θέλουμε τόσο μεγάλο ταψί θα μπορούσαμε να μοιράσουμε τη ζύμη στα δύο και να φτιάξουμε δύο ταψάκια μικρότερα και να μοιράσουμε τα υλικά.Αν θέλουμε μόνο ένα μικρό ταψάκι 30*40 περίπου βάζουμε τη μισή δόση ζύμης από αυτή που δώσαμε στα υλικά πάνω και ότι ανάμικτα τυριά έχετε.
Ξέρω ότι ανυπομονείτε να φτιάξετε την αγαπημένη σας πίτσα, γι’αυτό σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή απόλαυση με τους αγαπημένους σας! Αν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια θα ξετρελαθούν!!!
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.