fbpx
Συνταγές

Φασόλια χάντρες με κόκκινη σάλτσα

Written by Greek-Visions

Μαγειρεύουμε εύκολα φασόλια χάντρες με κόκκινη σάλτσα. Μια νοστιμότατη καλοκαιρινή συνταγή. Εύκολη κι απλή συνταγή για το καθημερινό μας τραπέζι.

Προετοιμασία 5΄ λεπτών στη περίπτωση των κατεψυγμένων και 15΄ αν πρέπει να καθαρίσουμε νωπές. Από εκεί και πέρα, 50΄ μαγείρεμα. Αν στο τέλος του μαγειρέματος θέλουμε να βγουν πιο μαλακές οι χάντρες, προσθέτουμε απλά νερό και αφήνουμε 10 λεπτά ακόμη.

Για να μαγειρέψουμε φασόλια χάντρες με κόκκινη σάλτσα θα χρειαστούμε τα ακόλουθα υλικά:
Υλικά:
  • 450 γρ. χάντρες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ½ καρότο κομμένο σε μισές ροδέλες ή περασμένο από το χοντρό τρίφτη
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (ή εναλλακτικά, 1 κ.γ. αποξηραμένου)
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 300 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 ml. βραστό νερό
Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα σε μεσαία ένταση και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα κρεμμύδι και καρότο να τσιγαριστούν μαλακά.

Προσθέτουμε και τις 2 κουταλιές ζάχαρης, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σιγά το μίγμα για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις χάντρες. Αν είναι κατεψυγμένες, τις ρίχνουμε κατ’ ευθείαν από τη σακούλα στη κατσαρόλα, σαν να ήταν νωπές.

Σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο για 2-3 λεπτά ανακατώνοντας. Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει επί 45’ περίπου.

Αν προτιμάμε να σκεπάσουμε την κατσαρόλα, βάζουμε τα ⅔ του νερού και ελέγχουμε στη πορεία αν θέλει συμπλήρωμα.

Στα τελευταία 10 λεπτά του βρασίματος προσθέτουμε το μίγμα ψιλοκομμένου μαϊντανού και δυόσμου και περιμένουμε να φύγει σχεδόν όλο το νερό από τη σάλτσα ώστε να μελώσει και να είναι μια παχύρρευστη σάλτσα ντομάτας.

Αν δοκιμάσουμε και βρούμε τις χάντρες πιο σκληρές απ’ όσο μας αρέσουν, προσθέτουμε νερό και ένα δεκάλεπτο στο βράσιμο.

Οι χάντρες σερβίρονται ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου και πάντως όχι καυτές, για να δέσουν και να ενταθούν οι γεύσεις.

Leave a Comment