Τα φασολάκια στρογγυλά είναι ένα από τα πιο γευστικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αυτά τα τρυφερά, πράσινα λαχανικά, τα οποία έχουν χαρακτηριστικό στρογγυλό σχήμα, προσφέρουν μια μοναδική γεύση που συνδυάζει την φρεσκάδα με την νοστιμιά της φύσης.
Αποτελούν ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο, γεμάτο βιταμίνες και φυτικές ίνες, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή θέλουν να ενσωματώσουν περισσότερα λαχανικά στα γεύματά τους.
- 1 κιλό φασολάκια στρογγυλά ή πλατιά φρέσκα η κατεψυγμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μεσαία τριμμένα
- 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα κονκασε ψιλοκομμένα ντοματάκια
- Μισή συσκευασία χάρτινη χυμό ντομάτας
- Μαϊντανό φρέσκο
- Βασιλικός φρέσκος (αν δεν έχουμε φρέσκα μυρωδικά βάζουμε ξερά η αν έχουμε στη κατάψυξη)
- Μισή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια ( φυλάμε πάντα στη κατάψυξη)
- Αλάτι πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Βάζουμε να βράσουν όλα τα υλικά στη κατσαρόλα μας εκτός από το ελαιόλαδο που το προσθέτουμε 10 λεπτά πριν κλείσουμε το φαγητό μας. Έτσι γίνεται πιο νόστιμο και υγιεινό. Σερβίρουμε στο πιάτο μας με φέτα η άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
Καλή σας όρεξη!