Φτιάχνουμε χοιρινό με αρωματικό ρύζι και λαχανικά που θα ενθουσιάσει ευχάριστα τον ουρανίσκο. Με την υπέροχη γεύση του δίνει μια νότα ανατολίτικης κουζίνας.
Για να φτιάξουμε χοιρινό με αρωματικό ρύζι και λαχανικά θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Υλικά:
- 500-600 γρ. χοιρινό κρέας μπούτι ή σπάλα χωρίς κόκκαλο
- 4 κούπες αρωματικό ρύζι μπασμάτι
- 3-4 φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 1 κούπα ανάμεικτα λαχανικά
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κ.γ. κίμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελάχιστο σογιέλαιο ή ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε φέτες και στη συνέχεια σε μικρές λωρίδες περίπου 2 με 3 εκατοστά. Το πλένουμε και το αφήνουμε στο σουρωτήρι μέχρι να στεγνώσει καλά. Μπορούμε φυσικά να το στεγνώσουμε και σε χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ανακατεύουμε να πάει σε όλα τα κομμάτια του χοιρινού μας.
Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα και αφήνουμε να κάψει πολύ καλά. Τοποθετούμε τόσο κρέας ώστε να καλύψει το σκεύος και ψήνουμε για μερικά λεπτά έως ότου πάρει ένα ωραίο χρώμα και από τις δύο μεριές. Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα μπολ και συνεχίζουμε το ψήσιμο του κρέατος μέχρι να τελειώσει.
Παράλληλα βράζουμε και το ρύζι μας σε αλατισμένο νερό. Μόλις είναι έτοιμο χωρίς να το παραβράσουμε το σουρώνουμε. Στην κατσαρόλα μας βάζουμε λίγη φυτίνη και σοτάρουμε ελαφρά τα ανάμεικτα λαχανικά για λίγα λεπτά, ρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν τα λαχανικά με το ρύζι μας.
Σε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο να λειώσει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και αφήνουμε 2-3 λεπτά να σοταριστεί. Προσθέτουμε το κρέας και τα ψιλοκομμένα μανιστάρια και σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα μας, ρίχνουμε λίγο άσπρο πιπέρι και ανακατεύουμε βράζοντας για περίπου 5 λεπτά έως ότου αρχίσει να βράζει. Κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε το αρωματικό ρύζι με το χοιρινό και αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
Εναλλακτικά, μπορούμε να ανακατέψουμε το κρέας με τη σάλτσα και το ρύζι.
Όπως και να επιλέξετε να το σερβίρετε σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις με την απίστευτη γεύση του.
Επίσης μπορείτε την επόμενη φορά να φτιάξετε το αρωματικό ρύζι με λαχανικά και να συνοδέψετε την συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα με μουστάρδα.