Αυτό το cheesecake είναι μια δροσερή και απολαυστική επιλογή για επιδόρπιο, ιδανική για ζεστές μέρες. Η κρεμώδης υφή του cheesecake συνδυάζεται τέλεια με τη γλυκόξινη γεύση της μαρμελάδας κεράσι, δημιουργώντας ένα άκρως δροσιστικό αποτέλεσμα.
Υλικά:
Για τη βάση:
- 200 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
- 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
- 500 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 φιάλη βανίλια
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη γαρνιτούρα:
- 300 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι
Εκτέλεση:
- Βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Πιέζουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια φόρμα για cheesecake με αποσπώμενο πάτο. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Κρέμα: Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνουμε τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τη βάση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
- Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο, για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά overnight.
- Απλώνουμε τη μαρμελάδα κεράσι πάνω από το cheesecake και σερβίρουμε.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαρμελάδα κεράσι με οποιαδήποτε άλλη γεύση σας αρέσει.
- Για ένα πιο γλυκό cheesecake, μπορείτε να προσθέσετε 50 γραμμάρια ζάχαρη παραπάνω στη κρέμα.
- Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου ή ξύσμα πορτοκαλιού στην κρέμα για μια πιο πλούσια γεύση.
- Για να διακοσμήσετε το cheesecake, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φρούτα, τριμμένη σοκολάτα ή sprinkles.
Καλή όρεξη!