Υλικά:
- 1 μπαγκέτα
- 200 γρ. φέτα
- 2 ντομάτες
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες πάχους 2 εκ.
- Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφαιρούμε τις φέτες ψωμιού από τον φούρνο και τις αλείφουμε με το μείγμα φέτας.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Προαιρετικά:
- Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά στις μπρουσκέτες σας, όπως αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά ή ελιές.
- Μπορείτε να ψήσετε τις φέτες ψωμιού στο γκριλ αντί για τον φούρνο.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψητή φέτα αντί για ωμή.
Συμβουλές:
- Για πιο τραγανές μπρουσκέτες, ψήστε τις φέτες ψωμιού για λίγο περισσότερο χρόνο.
- Αν θέλετε οι μπρουσκέτες σας να έχουν πιο έντονη γεύση σκόρδου, μπορείτε να τρίψετε τις φέτες ψωμιού με σκόρδο πριν τις ψήσετε.
- Μπορείτε να σερβίρετε τις μπρουσκέτες σας με ένα δροσερό ποτήρι κρασί ή μπύρα.
Καλή όρεξη!