fbpx
Συνταγές

Μπριτζόλες στο φούρνο χωρίς λάδι μαριναρισμένες

Written by Greek-Visions

Φτιάχνουμε εύκολα μπριτζόλες στο φούρνο χωρίς λάδι νόστιμες και ζουμερές για όλους τους καλοφαγάδες και για όλες τις ώρες και περιστάσεις.

Για να φτιάξουμε μπριτζόλες στο φούρνο χωρίς λάδι θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

Υλικά:

  • 4 μπριτζόλες της επιλογής μας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • Φέτες από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μουστάρδα κατά βούληση πόσο θέλουμε
  • 1 κ.γ. κίμινο σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα ή ανάμεικτα κόκκινα πιπέρια γλυκά και καυτερά
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • Ρίγανη ή/και θυμάρι

Εκτέλεση:

Προετοιμάζουμε το κρέας μας να μαριναριστεί από το προηγούμενο βράδυ. Πλένουμε καλά τις μπριτζόλες μας και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Κόβουμε μια λαδόκολλα στρώνουμε τις μισές φέτες από το πορτοκάλι και το λεμόνι και ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας τα οποία τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί σε ένα μπολάκι.

Ακουμπάμε τις μπριζόλες μας και ρίχνουμε πάλι μίγμα μπαχαρικών και τις υπόλοιπες φέτες των εσπεριδοειδών μας μαζί με το δενδρολίβανο.

Διπλώνουμε το χαρτί να σκεπαστούν οι μπριζόλες μας, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Την επόμενη μέρα βγάζουμε από το ψυγείο. Ανοίγουμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα από το κρέας μας και το τοποθετούμε σε ταψί ρίχνοντας όλη τη μαρινάδα πάνω στις μπριζόλες μας.

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με λίγο λεμόνι και περιχύνουμε τις μπριτζόλες μας με αυτό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο γυρίζοντας τες ανά 5-6 λεπτά με μια σπάτουλα για να μην τρυπηθούν και χάσουν το ζωμό τους.

Μπορούμε να βάλουμε και λαχανικά στο ταψί μας να ψηθούν μαζί με το κρέας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καρότα, μπρόκολο, κουνουπίδι αφού τα κόψουμε και βάλουμε ως μπουκετάκια και ότι άλλο μας αρέσει.

Σερβίρουμε τις μπριζόλες μας περιχύνοντας με το ζουμί τους. Αν ψήσουμε και λαχανικά σερβίρουμε και αυτά μαζί.

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή σαλάτα ρυζιού.

Επίσης μπορούμε να βάλουμε και πατάτες τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο και να ψήσουμε μαζί με το κρέας μας.

Προσοχή μόνο να μην παραψήσουμε το κρέας και στεγνώσει. Φυσικά ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με το είδος του κρέατος που θα επιλέξουμε.

Leave a Comment