Συνταγές

Μπριάμ στο φούρνο της κυρίας Αριστέας

Μπριάμ στο φούρνο κλασσική συνταγή , εύκολη για να απολαύσουμε όλοι! Είναι ένα φαγητό που μας ξετρελαίνει με τα αρώματα,και τη γεύση του, κάθε φορά που το φτιάχνουμε! Ας δούμε μαζί πως το έφτιαξα!

  • Prep Time10 min
  • Cook Time1 hr
  • Total Time1 hr 10 min
  • Cuisine
    • Greek
  • Course
    • Main Course

Υλικά για το μπριάμ στο φούρνο:

  • 4 πατάτες μέτριες
  • 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης μέτρια
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • Μαϊντανό φρέσκο
  • Βασιλικό ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι ξερό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Μαγειρεύοντας το μπριάμ στο φούρνο της κυρίας Αριστέας:

1

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας.

2

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες 1 εκ. περίπου και τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τη κόκκινη πιπεριά.

3

Χοντροκόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια .Σκορπάμε τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου.

4

Ανακατεύουμε με τα χέρια όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ταψί 35-40εκ.

5

Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και βασιλικό (αν δεν έχουμε φρέσκο βάζουμε ξερό).

6

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

7

Περιχύνουμε το ελαιόλαδο πάνω στα λαχανικά και το νερό.

8

Ψήνουμε σε ήδη προθερμασμένο φούρνο 1 ώρα στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις, στο πρώτο επίπεδο του φούρνου από κάτω.

9

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αν θέλουμε αφαιρούμε τις σκελίδες σκόρδου.Έδωσαν τα αρώματα τους.

 Σερβίρουμε στα πιάτα μας το μπριάμ φούρνου και συνοδεύουμε με την αγαπημένη μας φέτα! Σας εύχομαι να το απολαύσετε!

  • Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα

    Οικιακή Μαγείρισσα

    Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.

Leave a Comment