Φτιάχνουμε εύκολα πεντανόστιμα μπισκότα κανέλλας με κομματάκια σοκολάτας για μικρούς και μεγάλους. Ιδανικά για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή στο πρωϊνό.
Για να φτιάξουμε μπισκότα κανέλλας με κομματάκια σοκολάτας θα χρειαστούμε τα ακόλουθα υλικά:
Υλικά:
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 250 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 2 αυγά
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 2 κ.σ. σκόνη κανέλλας
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 15 gr. baking powder
- 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας της αρεσκείας σας
- Προαιρετικά 1 κ.σ. κακάο
- Αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 κιλό)
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι με τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός έως ότου λειώσει η ζάχαρη.
Στο χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε τη σόδα κρατώντας την πάνω από τη λεκάνη μας ώστε αφρίζοντας να πέσει μέσα στο μίγμα λαδιού, ζάχαρης.
Με μια κουτάλα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα ύλικά μας.
Προοσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα, κανέλλα, κακάο αν βάλουμε καθώς και τα κομματάκια σοκολάτας.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder αφού το έχουμε κοσκινίσει λίγο λίγο ανακατεύοντας έως ότου αρχίσει να σφίγγει.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη που όμως δεν κολλάει στα χέρια μας.
Ετοιμάζουμε τα μπισκότα μας παίρνοντας κομμάτια ζυμαριού και πλάθουμε είτε σε στρογγυλά μπαλάκια που μετά τα πατάμε να απλώσουν, ή σε ότι σχήμα θέλουμε.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί της κουζίνας και τοποθετούμε τα μπισκότα μας με λίγη απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170-180ο για περίπου 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε βάζα ή μπολ με αεροστεγές κλείσιμο.
Λίγα λόγια ακόμη:
Μπορούμε να ψήνουμε συγχρόνως 2-3 ταψιά αφού χρησιμοποιούμε τον αέρα αλλά να θυμόμαστε να αλλάζουμε θέσεις στα ταψιά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και ξύσμα πορτοκαλιού που δένει ιδανικά γευστικά με τη σοκολάτα αν μας πάει στη γεύση μας.
Εναλλακτικά μπορούμε να αφαιρέσουμε τη σοκολάτα και να προσθέσετε σταφίδες, ξηρούς καρπούς ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει.
Ακόμη μπορούμε να πασπαλίσουμε λίγη ζάχαρη πριν ψήσουμε τα μπισκότα μας.
Όπως και να επιλέξετε να κάνετε αυτή τη συνταγή το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιαστείτε και εσείς και όποιος τα δοκιμάσει.