Μπιφτέκια φούρνου πεντανόστιμα χωρίς υπερβολή, από ανάμικτο κιμά είναι η συνταγή που σας δίνω.Αφράτα και πολύ γευστικά.
- Prep Time10 min
- Cook Time30 min
- Total Time40 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για μπιφτέκια φούρνου πεντανόστιμα:
- 350 μοσχαρίσιο κιμά
- 150 γρ χοιρινό κιμά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου λεπτοτριμμένη
- 2 φέτες ψωμί τοστ ολικής
- Ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Προετοιμασία για τα μπιφτέκια φούρνου πεντανόστιμα της κυρίας Αριστέας:
Τοποθετούμε τους δύο διαφορετικούς κιμάδες σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και αν έχει υγρά, το στίβουμε στο σουρωτήρι.
Βρέχουμε τις φέτες του τοστ, τις στίβουμε και τις ρίχνουμε ψιχουλιαστα στο κιμά.
Προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο, τη ρίγανη, το αλάτι , το πιπέρι και το ελαιόλαδο .
Ζυμώνουμε πολύ καλά 2-3 λεπτά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά . Αν δούμε ότι έχει σφίξει αρκετά προσθέτουμε 1 κουταλιά ακόμη ελαιόλαδο και ζυμώνουμε 1 λεπτό ακόμη.
Πλάθουμε στρογγυλά ή μακρόστενα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά. Ενδιάμεσα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθούν.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας στα πιάτα και τα συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά , ή με βραστό μπρόκολο ή σαλάτα εποχής! Καλή σας απόλαυση!
Για 4 μερίδες απλά διπλασιάστε όλα τα υλικά που αναφέρονται πάνω.
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.