Αγαπημένη κρέμα η βελούδινη μπεσαμέλ,που έχει τόση νοστιμιά να μας δώσει σε πολλά φαγητά παστίτσιο, μουσακάς, παπουτσάκια, ακόμη και σε πίτες. Αυτή είναι η βασική συνταγή μπεσαμέλ που δεν περιέχει αυγά.
- Prep Time5 min
- Cook Time7 min
- Total Time12 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για την μπεσαμέλ βελούδινη:
- 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το οποίο το έχουμε κοσκινίσει
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 lt γάλα φρέσκο αγελάδος
- 1 πρέζα πιπέρι λευκό
- 1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο προαιρετικά
Προετοιμασία για την μπεσαμέλ βελούδινη της κυρίας Αριστέας:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα, γύρω στα δύο λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα που έχουμε ζεστάνει πριν και ανακατεύουμε καλά να μη σβολιάσει μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αμέσως την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι ανακατεύοντας με τον αναδευτήρα.
Αποσύρουμε από την εστία. Η υφή της είναι βελούδινη και η γεύση της μοναδική.
Χρησιμοποιούμε τη βελούδινη μπεσαμέλ απλώνοντας τη σε τελική στρώση σε παστίτσιο, μουσακά, παπουτσάκια.
-
Χαίρετε! Ονομάζομαι Πετρούλα Αριστέα Βάκρινα
Οικιακή Μαγείρισσα
Το να είσαι μια καλή συντάκτρια προϋποθέτει να είσαι πρώτα μια καλή αναγνώστρια. Η μελέτη και η έρευνα τόσο στις συνταγές,όσο και σε άλλα βιβλία και η αγάπη μου για τη μαγειρική, μου έδωσε κινητήρια δύναμη να δημιουργήσω στο χώρο της κουζίνας! Δε ξεχνώ όμως,το ξεκίνημα μου, γιατί όλα τα οφείλω στη μητέρα μου που από μικρή μου έδινε τις γνώσεις της. Τώρα είναι καιρός να μεταδώσω και εγώ τις γνώσεις μου στη μαγειρική.