Σήμερα θα μάθετε πως να φτιάχνετε ρολό χοιρινό στο φούρνο με μέλι και μουστάρδα φυσικά τα βήματα θα είναι λίγα και πολύ εύκολα ως διαδικασία. Πάμε να δούμε τώρα τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να το φτιάξετε, αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει να έχετε στο νου σας έναν καλύτερο τρόπο μαγειρέματος.
Υλικά:
- 2 κιλά χοιρινό ρολό μπούτι
- ελαιόλαδο
- θυμάρι
- δεντρολίβανο
- μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 250 γραμμάρια μέλι
Ξεκινάμε με το να προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς. Τυλίξτε το μπούτι ή ακόμα καλύτερα αν το αγοράσετε τυλιγμένο ρίξτε του αλάτι και πιπέρι. Με ένα πινέλο επίσης, λαδώστε το και βάλτε το σε ένα τηγάνι με δυναμωμένη φωτιά μέχρι ως ότου να πάρει χρώμα. Όταν αρχίζει να παίρνει χρώμα τότε ρίξτε τα μυρωδικά πάνω στο κρέας. Δηλαδή το αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, θυμάρι.
Αφαιρέστε το από την φωτιά και βάλτε το κομμένο σκόρδο και το βούτυρο και ανακατέψτε καλά, ρίξτε το πάνω στο ρολό και έπειτα τυλίξτε το με μια λαδόκολλα. Μπορείτε να βάλετε λίγα ακόμα μυρωδικά σε αυτή την φάση αν πιστεύετε ότι χρειάζεται λίγο ακόμη. Το τύλιγμα σας θα πρέπει να έχει το σχέδιο τυλίγματος καραμέλας για να γίνει σωστά. Τώρα βάλτε το στον φούρνο πάνω σε μια σχάρα και από κάτω ένα ταψί.
Για να γίνει το ρολό χοιρινό στο φούρνο με μέλι και μουστάρδα θα χρειαστεί δύο ώρες και τριάντα λεπτά.
Ρολό Χοιρινό στο Φούρνο με Μέλι και Μουστάρδα
Για να φτιάξουμε το γλάσο πάρτε ένα μικρό κατσαρόλι και βάλτε την ζάχαρη και το μέλι και να αναμείνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μισή ώρα πριν γίνει ρίξτε το γλάσο πάνω στο χοιρινό ρολό και με ένα πινέλο απλώστε την μουστάρδα. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή την διαδικασία ανά 2-3 λεπτά ώστε όταν κλείσετε το φούρνο στο αποτέλεσμα του να δείτε διαφορά στην γεύση. Οπότε με ρέγουλο το πόσο γλάσο θα ρίχνετε σε κάθε φορά που θα τοποθετείτε.