Φτιάχνουμε μια υπέροχη συνταγή για μπιφτέκια φούρνου αφράτα και ζουμερά που θα καταπλήξουν και ικανοποιήσουν γευστικά μικρούς και μεγάλους.
Για να φτιάξουμε μπιφτέκια φούρνου ζουμερά και αφράτα θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Υλικά:
- 1 κιλό κιμά
- 4-5 κρεμμύδια
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 αυγά
- ½ ποτήρι κρασιού λάδι
- Αλάτι, πιπέρι, κύμινο (προαιρετικά)
- Κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 5-6 κλωνάρια μαϊντανό
- Φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. ξύδι
- Προαιρετικά: 2 κ.σ. κέτσαπ ή/και μουστάρδα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το κιμά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το ξύδι. Βάζουμε στο multi τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα αυγά και το λάδι και τα λειώνουμε μέχρι να γίνει πολτός.
Ρίχνουμε στον κιμά το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι και τα μπαχαρικά μας, τον πολτό από τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το τρίμα της φρυγανιάς μέχρι να μην κολλάει το μίγμα του κιμά στα χέρια μας.
Αφού ολοκληρώσουμε το ζύμωμα, τ’ αφήνουμε λίγο στο ψυγείο ώστε να «δέσει» το μίγμα μας και να μην διαλύεται όταν θα πλάσουμε τα μπιφτέκια. Ιδεώδες να ετοιμάσουμε το μίγμα για τα μπιφτέκια μας από το προηγούμενο βράδυ και να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Εν συνεχεία μετά από περίπου ένα τέταρτο μπορούμε να πλάσουμε τα μπιφτέκια και να τα ψήσουμε είτε σε φούρνο είτε σε σχάρα ή ακόμα και στα κάρβουνα. Όπου και να τα ψήσουμε, τ’ αλείφουμε με λάδι ώστε να μην κολλήσουν, ειδικά αν τα βάλουμε σε σχάρα ή στα κάρβουνα. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε τα μπιφτέκια μας με ρίγανη
Λίγα μυστικά ακόμα