Ήρθε η ώρα για φασολάκια φρέσκα με ελαιόλαδο με μια μικρή διαδικασία και πολύ γεύση στο αποτέλεσμα. Μην χάνουμε χρόνο ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία.
Φασολάκια φρέσκα με ελαιόλαδο
Υλικά:
- Ένα κιλό φασολάκια φρέσκα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 5-6 κλωνάρια μαϊντανό
- 3-4 φρέσκες ντομάτες
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο περίπου
- 2 μεγάλες πατάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια, τα κόβουμε στην μέση και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να αχνιστούν ανακατεύοντας ελαφρά μερικές φορές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το σκόρδο τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει, προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε 2-3 λεπτά να τσιγαρισθούν ελαφρά. Προσθέτουμε την τομάτα που την έχουμε τρίψει και τον πελτέ, προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε και αυτές στο σκεύος μας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν περίπου 1 ώρα, προσθέτοντας και λίγο νερό εάν χρειαστεί.