Φτιάχνουμε γρήγορα και εύκολα κοτόπουλο σουβλάκι με ανανά. Μια εξωτική συνταγή που θα απογειώσει γευστικά τον ουρανίσκο σας όποτε και να τη δοκιμάσετε!
Για να φτιάξουμε κοτόπουλο σουβλάκι με ανανά θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Yλικά:
- 4 στήθη κοτόπουλο σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε κύβους
- 2 πιπεριές σε κύβους
- 5-6 φέτες ανανά φρέσκο ή κονσέρβα
- 1 κ.γ. κίμινο
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 1,5 κ.γ. ρίγανη
- Πιπέρι
- 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 10-15 καλαμάκια για σουβλάκι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα στήθη κοτόπουλου, κόβουμε το κάθε ένα στη μέση και μετά τα κόβουμε σε κύβους. Τοποθετούμε σε μπολ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας ανακατεύοντας να πάνε σε όλα τα κομμάτια κοτόπουλου ώστε να καλυφθεί ολόκληρο από το μίγμα μπαχαρικών.
Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον ανανά σε κύβους και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κοτόπουλο. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ να μαριναριστεί απορροφώντας όλα τα αρώματα.
Την επόμενη μέρα ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα σουβλάκια μας ως εξής: Βουτάμε για μερικά λεπτά τα καλαμάκια μας σε νερό ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.
Παίρνουμε τα καλαμάκια και ετοιμάζουμε τα σουβλάκια μας βάζοντας από ένα κομμάτι κοτόπουλο, κρεμμύδι, πιπεριά και ανανά ώστε να σχηματίσουμε το σουβλάκι τελειώνοντας κάθε ένα πάντα με κοτόπουλο.
Ψήνουμε τα σουβλάκια μας στο γκριλ, στα κάρβουνα ή σε ψηστιέρα γυρνώντας τα να ψηθούν από όλες τις μεριές χωρίς όμως να τα ψήσουμε πάρα πολύ για να μην στεγνώσει το κοτόπουλο.
Μια συνταγή που δίνει μια εξωτική νότα σε κάθε περίσταση που θα επιλέξουμε να την σερβίρουμε σε αγαπημένα μας πρόσωπα οδηγώντας τα σε παραμυθένια γευστικά ταξίδια. Αφήστε την φαντασία σας να σας οδηγήσει ώστε να συνοδέψετε τα σουβλάκια με γαρνιτούρα της αρεσκείας σας όπως πατάτες τηγανιτές ή ψητές, ρύζι (Διαβάστε: Σαλάτα ρυζιού με φρούτα και ξηρούς καρπούς) ή με πράσινη σαλάτα. Σερβίρετέ τα πάνω σε φύλλα μαρουλιού ή καρφώστε τα πάνω σε φρέσκο ανανά και απολαύστε τα!!!
ανανάς