Ήρθε ο καιρός για θράψαλα γιαχνί όπως γνωρίζετε τα θράψαλα είναι ένα είδος μαλάκιου της θάλασσας και έχει καταπληκτική γεύση για τους λάτρεις τέτοιων ειδών.
Σε περίπου πενήντα λεπτά το φαγητό θα είναι έτοιμο και με τα παρακάτω υλικά θα θελήσετε να φάτε όλη την κατσαρόλα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δούμε τι υλικά χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο φαγητό.
Υλικά για τα θράψαλα γιαχνί
- 800 γραμμάρια θράψαλα
- 1 κ.σ σκόρδο
- Μισό φλιτζάνι χυμό λεμόνι
- 1 καρότο
- 1 κ.γ ζάχαρη
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη)
- 5 ντομάτες
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό
- 4 μικρά κρεμμύδια
- 1 κουτάκι σάλτσας ντομάτας
Ξεκινάμε βάζοντας την κατσαρόλα μας στο μάτι και ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμύδια που κόψαμε. Κάνουμε την διαδικασία σοταρίσματος όπου διαρκεί 2-3 λεπτά. Βάζουμε μέσα τα θράψαλα και μετά από πέντε λεπτά το πολύ βάζουμε και τον χημό του λεμονιού μας. Κόψτε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια και ρίχτε τες μέσα. Μπορείτε ακόμα και να χρησιμοποιήσετε λιαστή ντομάτα ή ντοματίνια. Συνεχίζουμε το ίδιο με το σκόρδο, αλάτι πιπέρι, φύλο δάφνης και την ζάχαρη μας.
Αφήστε το για δύο λεπτά και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά. Το καρότο την σάλτσα ντομάτας την πιπεριά μας και ότι άλλο σκεφτήκατε ότι θα σας αρέσει στην γεύση. Σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά αφήνουμε τα θράψαλα μας να βράσουν. Προς το τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό μας και ανακατεύουμε.
Όταν περάσει ο χρόνος και δείτε ότι είναι έτοιμο μπορείτε να κλείσετε το μάτι της κουζίνας. Μπορείτε να το συνοδέψετε με μακαρόνια, πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή την σαλάτα της αρεσκείας σας. Μερικοί λένε ότι είναι και ωραίος ουζομεζές αλλά αυτό θα το αφήσουμε στην δικιά σας κρίση. Το ρύζι ταιριάζει περισσότερο σε αυτή την συνταγή. Αν και δεν θα θέλαμε να αδικήσουμε τα μακαρόνια γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να τα μαγειρέψεις και να ταιριάξουν. Η σαλάτα θα χαλάσει λίγο την γεύση αλλά γι’αυτούς που το τρώνε για πρώτη φορά και δεν τους αρέσουν τόσο τα μαλάκια θα τους σώσει.